Majitelia prešovskej reštaurácie otvorili. Nariadenia sú nulítne a nosenie rúšok u nich neplatí

TV Markíza prišla s reportážou o prešovskej prevádzke, kde neplatia žiadne pandemické obmedzenia. Priamo na prevádzke tak majitelia nainštalovali plagát, kde sa píše, že majú otvorené bez obmedzení. Klienti tak nepotrebujú výsledky testov na koronavírus a nemusia nosiť ani rúška. Majitelia si však idu tvrdohlavo za svojím no nielen im ale aj ich klientom hrozí mastná pokuta!

Po prvom týždni začali chodiť hliadky

“Všetky tieto nariadenia sú nulitné, takže kľudne, nebojte sa. Bez rúšok, bez testovania, bez Covid testov môžete navštíviť náš podnik,” nechal sa počuť majiteľ prešovskej prevádzky. Zdajú sa Vám jeho slová povedomé?

Je to kvôli tomu, že v rámci otázky správnosti či nesprávnosti ich konania veria tej istej advokátke, ktorá stojí za aférou z košickej nemocnice. Manželia, ktorí prevádzku vlastnia tvrdia, že bez obmedzení fungujú už tretí týždeň. Po prvom týždni tak začali ich prevádzku kontrolovať policajné hliadky raz za deň no neskôr tam chodili aj 3- či 4-krát denne. Prevádzku bez obmedzení už navštívila aj kriminálna polícia.

 

Zdroj: tvnoviny.sk

 

Ak dostanú pokutu, podajú žalobu!

“Keď môžu byť v autobuse ľudia natlačení, v kinách, kostoloch môžu byť tuna sa určite nikto nenakazí,” odôvodňuje svoje konanie majiteľka. Pre manželov je ich podnik jediným zdrojom príjmov.

Polícia sa majiteľom podľa ich slov najprv “vyhrážala” likvidačnými pokutami neskôr aj tým, že im podnik uzavrú a odoberú im licenciu na prevádzkovanie živnosti. Ak by došlo k trestnému stíhaniu “dáme žalobu na Slovenskú republiku, posunieme to ďalej a uvidíme” poznamenal majiteľ. Polícia, ktorá prijala podnety už celú vec postúpila Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva v Prešove. Ak by sa po preverení situácie potvrdili priestupky, jednotlivcom za porušenie nariadení hrozí pokuta až 1659€ a majiteľom až do výšky 20 000€.

zdroj. tvnoviny.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Majitelia prešovskej reštaurácie otvorili. Nariadenia sú nulítne a nosenie rúšok u nich neplatí”