Matovič berie problematiku otvárania škôl do vlastných rúk. Otvoria sa tie školy, ktoré budú mať záujem o komunitné testovanie!

Opätovné otváranie škôl počas pandémie sa stalo hlavnou problematikou, v ktorej sa aktívne vyhľadávajú riešenia. Svoj návrh podal aj samotný minister školstva Branislav Gröhling no premiér sa rozhodol vziať situácii do vlastných rúk.

Zdá sa však, že žiaci druhého stupňa ZŠ a stredoškoláci sa do Vianoc do lavíc nevrátia. Matovič chce podľa vlastných slov hľadať riešenia ako deti dostať do škôl čím skôr narozdiel od ministra školstva.

„Rozhodol som sa to vziať do vlastných rúk,“ povedal novinárom na tlačovej konferencii Matovič. Zároveň skritizoval prístup ministra školstva, ktorý podľa Matoviča nevyhľadáva žiadne riešenia či spôsoby akoby sa mohli žiaci vrátiť do lavíc čo najskôr. Prezradil aj to, že celoplošné komunitné testovanie žiakov, rodičov a zamestnancov nie je možné kvôli nedostatku antigénových testov.

Problémom má byť aj fakt, že nie všetky školy vyjadrili záujem o komunitné testovanie. 

 

„Na vláde som požiadal ministra školstva, že ak zabezpečím všetko ostatné, aby neblokoval otvorenie niekoľko škôl,“ prehlásil premiér. Celoplošné testovanie síce nie je zrealizovateľné no školy, ktoré prejavili záujem o komunitné testovanie budú môcť otvoriť svoje brány už v najbližších dňoch.

Okrem žiakov musí byť otestovaný aspoň jeden zo zákonných zástupcov ale aj personál. Matovič priznal, že jednou zo škôl, ktorá podporila komunitné testovanie je aj súkromná škola, ktorú navštevujú jeho dcéry.

 

 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Matovič berie problematiku otvárania škôl do vlastných rúk. Otvoria sa tie školy, ktoré budú mať záujem o komunitné testovanie!”