Natálka (7) utrpela ťažké popáleniny takmer na polovici svojho telíčka. Na najnovších fotkách ukazuje svoju statočnosť popri zdĺhavej liečbe!

Minulého roku v auguste sa na tábore v Rokycanoch v západných Čechách stala obrovská tragédia. Počas chemického pokusu došlo k chybe a 3 deti tak utrpeli rozsiahle popáleniny na svojom tele.

Najhoršie na tom bola sedemročná Natálka, ktorá mala popáleniny druhého aj tretieho stupňa až na 43% tela. Až 20% jej tela utrpelo životohrozujúce popáleniny tretieho stupňa. Z osudného dňa si tak Natálka aj ďalšie 2 deti budú niesť následky do konca svojho života.

 

 

Uverejnil používateľ Pomáháme Natálce zpět do života Nedeľa 1. septembra 2019

 

Nevydarený pokus

Počas toho ako 23. augusta predvádzali 2 vedúce tábora chemický pokus (Faraónov had) došlo k nečakanému požiaru. Pokus spočíval v tom, že sa zmes cukru, jedlej sódy a etanolu zapáli. Zranenia okrem detí vo veku od 6 do 8 rokov utrpeli aj 2 inštruktorky. Len šesťročná Natálka musela byť okamžite vrtuľníkom prevezená na kliniku popálenín v pražskej nemocnici. Tam podstúpila dlhú liečbu aj mnoho náročných operácii. Po 48 dňoch tak bola prepustená do domácej starostlivosti.

„Natynka sa drží statočne, ale jej stav je stále vážny. Sú tomu už tri mesiace… Nočná mora, ktorá môže rodičov stretnúť, nekončí, nikdy neskončí,“  napísali ešte minulého roku Natálkini rodičia na sociálnej sieti.

 

Uverejnil používateľ Pomáháme Natálce zpět do života Nedeľa 1. septembra 2019

 

aktualizace 8.9.2019 (16. den pobytu v nemocnici)

Natálka od začátku uplynulého týdne již dýchá sama bez plicní…

Uverejnil používateľ Pomáháme Natálce zpět do života Nedeľa 8. septembra 2019

 

Spálená koža, emočné výkyvy a nespavosť

Natálka po tomto incidente trpí aj posttraumatickým šokom čo zmenilo jej chovanie na nepoznanie. „Natálka prešla po početných anesteziách veľkou zmenou chovania.

Pozitívny je Natálkin prístup ku všetkému živému. Bohužiaľ sú aj negatívne veci, spôsobené stále prebiehajúcou ťažkou posttraumatickou poruchou, ktorá stále ovplyvňuje Natálkine chovanie, vyvolává emočné výkyvy, s ktorými si sama nevie poradiť a tiež stále nespavosť,“ vysvetlili Natálkini rodičia. Čo sa týka vyšetrovania prípadu, ešte v novembri tohto roku polícia obvinila z ťažkého ublíženia na zdraví 47-ročnú vedúcu tábora, ktorej teraz z nedbalosti hrozí až štvorročné odňatie slobody.

Ty nejkrásnější vánoce, plné zdraví, radosti, smíchu, štěstí, lásky, klidu a rodinné pohody, vám všem přeje Natálka s rodinou <3 <3 <3

Uverejnil používateľ Pomáháme Natálce zpět do života Štvrtok 24. decembra 2020

Veselé dievčatko

Teraz už sedemročná Natálka je aj napriek svojmu osudu naďalej statočná. Aj keď svojej mame často hovorí o tom ako by chcela aby jej koža bola rovnaká ako na jej lýtkach, keďže toto miesto na tele bolo jediné nezasiahnuté. No na najnovších fotkách z ateliéru Lukáša a Petry Potůčkových ukazuje spolu so svojou mamičkou svoju statočnosť.

“Natálka dnes vyzerá takto krásne a hlavne žije. Je za tým neskutočná obetavosť rodiny, príbuzných a kamarátov. Natálku ale čaká celoživotný boj, 40 laserových operácií v celkovej narkóze, dennodenný boj, cvičenie a starostlivosť o jazvy. Natálka je úžasné, veselé a citlivé sedemročné dievčatko a hneď sme si ju v ateliéri zamilovali,” napísali k fotografiám majitelia ateliéru. Rovnako priložili aj transparentný účet, kde aj malá čiastka vie pomôcť Natálke a jej rodičom dlhodobú liečbu malej bojovníčky.

Chtěla bych Vám představit 2 nejstatečnější bojovnice, které jsem kdy v ateliéru na focení měla: Natálku a její maminku….

Uverejnil používateľ Fotografové Lukáš a Petra Potůčkovi Streda 28. októbra 2020

 

zdroj: cnn.iprima.cz

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Natálka (7) utrpela ťažké popáleniny takmer na polovici svojho telíčka. Na najnovších fotkách ukazuje svoju statočnosť popri zdĺhavej liečbe!”