„Zástancovia proti očkovaniu by sa mali vzdať liečby na pľúcnej ventilácii,“ tvrdí nemecký lekár

Nemecký genetik povedal, že tí, ktorí odmietnu novú vakcínu COVID-19, by so sebou mali nosiť oznámenie o tom, že odmietajú hospitalizáciu na jednotke intenzívnej starostlivosti. Povedal tiež, že lekárske rozhodnutia by určite nemali robiť konšpirátori.

blue and white plastic bottleUnsplash

„Ľudia, ktorí odmietnu vakcínu COVID-19, by nemali mať prístup k umelej pľúcnej ventilácii a iným núdzovým opatreniam, ak ochorejú,“ uviedol pre nemecký denník Bild člen nemeckej etickej rady.

„Kto chce očkovanie odmietnuť, ten by mal mať pri sebe odkaz s nápisom: „Nechcem byť zaočkovaný!“, uviedol Wolfram Henn. „Chcem, aby som, ak ochoriem, mohol nechať svoje lôžko na intenzívnej starostlivosti a ventilátor niekomu inému,“ dodáva.

Nechajte to na odborníkov

Aj keď Henn uviedol, že kritické otázky spojené s očkovaním sú pochopiteľné a oprávnené, odporúča sa spoliehať na rady „ľudí, ktorí skutočne ovládajú svoju profesiu, v ktorej pôsobia. Vedci z celého sveta podľa neho zvýšili tempo výroby vakcín, ale nie na úkor bezpečnosti.

„V priebehu niekoľkých mesiacov budú k dispozícii aj vakcíny proti koronavírusu klasického typu, napríklad také, ktoré sú desaťročia miliónkrát overené proti chrípke alebo hepatitíde,“ dodal.

man in black and red hoodie standing in front of peopleUnsplash

Henn tiež kritizoval konšpirátorov a popieračov koronavírusu s tým, že rozhodnutia by nemali byť prenechané „mysliteľom a odporcom očkovania“.

„Odporúčam, aby títo ľudia išli do najbližšej nemocnice a predložili svoje konšpiračné teórie lekárom a sestrám, ktorí práve prišli úplne vyčerpaní z preplnenej jednotky intenzívnej starostlivosti,“ ukončil.

Zdroj: dw.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “„Zástancovia proti očkovaniu by sa mali vzdať liečby na pľúcnej ventilácii,“ tvrdí nemecký lekár”