Ako ostať vo forme aj počas karantény? Namiesto sledovania správ si osvojte tieto jednoduché cviky

Zdravá chrbtica a obličky sú kľúčom k mladosti celého organizmu.

Vnútorné orgány niekedy nemôžu správne fungovať kvôli tomu, že máme nesprávne držanie tela.

Je to spôsobené neustálym sedavým spôsobom života a minimálnou prípadne žiadnou fyzickou aktivitou. Tento problém je obzvlášť akútny u ľudí s nadváhou.

Preto mnohých zaujíma otázka, ako napraviť držanie tela.

Taoistický učiteľ, majster bojového umenia Čchi-kung a tvorca „Liečivého taoistického systému“ Mantak Chia tvrdí, že cviky na posilnenie chrbta majú oveľa väčší vplyv na telo, ako si myslíme. Majú priaznivý účinok na bedrovú oblasť a liečia obličky, zlepšujú držanie tela, normalizujú stav pokožky.

Správne držanie tela:

Cviky na držanie tela sú prekvapivo jednoduché a nezaberú vám veľa času. Pomôžu vám zväčšiť objem pľúc, zlepšiť funkciu pečene, obličiek, žalúdku a čriev. Stačí, ak si osvojíte tieto tri cviky – sú krátke a môžete ich robiť kedykoľvek a kdekoľvek.

  1. Posilnenie obličiek a spodnej časti chrbta

Účinok: pomáha posilňovať kríže a uzdravovať obličky, pomáha uzemniť a vybalansovať telo.

Ako na to: Postavte sa rovno, chodidlá dajte k sebe, prsty smerujú rovno dopredu. Nakloňte hrudník dopredu a dole bez toho, aby ste nohy ohýbali v kolenách. Pozerajte sa pred seba a prstami rúk sa snažte dotknúť zeme. Ucítite, ako sa vaše bedrové svaly naťahujú. Vydržte 10 sekúnd, potom sa vráťte do východiskovej polohy. Urobte ešte 6 opakovaní.

 

  1. Narovnanie chrbta

Účinok: upravuje držanie tela, poskytuje správnu výživu orgánom zraku, omladzuje zrak, posilňuje a narovnáva chrbát, otvára hrudník, zlepšuje cirkuláciu kyslíka v krvi.

Ako na to: Postavte sa s vystretým chrbtom a pomaly zakláňajte hlavu dozadu.

Snažte sa ostať v tejto polohe 15 sekúnd a dýchajte zhlboka, rovnomerne a pokojne. Tento cvik vykonávajte niekoľkokrát denne v ľubovoľnom čase.

 

  1. Naťahovanie chrbtice

Účinok cviku: zvyšuje objem pľúc a uľahčuje dýchanie, zlepšuje fungovanie pečene, obličiek, žalúdka, čriev, stimuluje činnosť pohlavných orgánov, napína brucho, zmierňuje únavu a dodáva vitalitu.

Ako na to: Postavte sa rovno, nohy dajte do 30 cm vzdialenosti od seba, prsty na rukách vzájomne prepojte.

Pomaly a zhlboka sa nadýchnite, zodvihnite založené ruky nad hlavu dlaňami nahor. Snažte sa stáť na končekoch prstov. Pozerajte sa rovno pred seba alebo hore. Pri výdychu zložte ruky dole. Vykonajte 6 opakovaní.

Korekcia držania tela pomocou týchto cvikov predstavuje jednoduchý a efektívny spôsob, ako zmeniť negatívne emócie na pozitívne, zbaviť telo bolestivého napätia, posilniť a omladiť zmysly a zlepšiť funkciu vnútorných orgánov.

Pamätajte, že sedavý štýl života je priamou cestou k starnutiu celého tela.

Mať úctyhodný vek neznamená, že sa musíte odovzdať osudu a čakať na koniec života. Keď sa naučíte zvládať stres, budete sa pozerať na svet inak a prestanete byť rukojemníkom okolností.

 

Zdroj: otozh.com.ua

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsov, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Ako ostať vo forme aj počas karantény? Namiesto sledovania správ si osvojte tieto jednoduché cviky”