Baníci našli krásnu ametystovú geódu v tvare srdca – Ako je to možné?

Môže to byť tvar srdca, ktorý sme my ľudia vymysleli, ale ukázalo sa, že ho používa aj príroda.

Nález sa podaril odhaliť baníkom novej bane Uruguay Minerals Santa Rosa v katalánskej oblasti v Artigase, neďaleko hraníc s Brazíliou. „Bol to bežný deň v našej bani nachádzajúcej sa v katalánskej oblasti v Artigase.“

Baníci z Uruguaja Minerals nedávno objavili ametystovú geódu v tvare srdca

Čadičovú horninu bolo ťažké prasknúť. Baníci začali žartovať, že celá táto drina povedie k niečomu veľkolepému

Ukázalo sa, že čadič bol tvrdší ako zvyčajne, takže bolo potrebnej veľa námahy na jeho otvorenie. Ale vytrvali a dokázali to. No, a stálo to za to! „Po takmer troch hodinách sme presunuli čadičovú horninu a pomocou rýpadla otvorili ametystovú geódu v tvare srdca a našli sme tam poklad.“ vysvetlil Lorenzelli.

Teraz majú geódy rôzne tvary a veľkosti, ale ukázalo sa, že išlo o celkom jedinečný nález, ktorý spoločnosť nikdy predtým nenašla. „Je to veľmi jedinečné a je to prvýkrát, čo sme našli niečo také,“ uviedol Lorenzelli.

Spoločnosť tento jedinečný nález okamžite zdieľala so svojimi sledovateľmi na svojich webových stránkach a rôznych sociálnych sieťach, kde zostala spoločnosť nálezom šokovaná.

Toto je prvýkrát, čo baníci objavili prírodnú geódu v tvare srdca

Keďže ide o internet, samozrejme sa našlo niekoľko vyvolených, ktorí žartovali, že to vyzerá ako oznámenie o zásnubách medzi týmito dvoma baníkmi. Jeho obrázky sa stali virálnymi aj na internete, konkrétne na Reddite, kde jeden z obrázkov získal viac ako 115 000 lajkov a príspevok komentovalo viac ako 1 200 ľudí.

Je to jedinečný nález spoločnosti Uruguay Minerals, ale určite nie jediný. Spoločnosť vyrába z minerálov množstvo menších srdiečok a iných tvarov.

Spoločnosť sa rozhodla nález nespracovať, pretože je príliš vzácny a jedinečný

Pokiaľ ide o túto ametystovú geódu v tvare srdca, Lorenzelli uviedol, že sa rozhodli ponechať ju nedotknutú, pretože je príliš drahá a jedinečná na to, aby ju spracovali.

Zdroj: www.boredpanda.com
Zdroj foto:  Uruguay Minerals

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Baníci našli krásnu ametystovú geódu v tvare srdca – Ako je to možné?”