Dala som si ponožky pred spaním a odporúčam to všetkým : 5 dôvodov, prečo to budem opakovať

Nespavosť a nedostatok spánku nepriaznivo ovplyvňujú telo: zmätenosť, podráždenosť, depresia a dokonca aj oslabená imunita. Jednoduché pravidlá týkajúce sa vecí, ktoré by ste mali urobiť ešte pred tým, ako si ľahnete do postele, vám poskytnú plnohodnotný spánok a pohodlie až do rána.

Ak vás trápi nespavosť alebo sa každú noc budíte, je pravdepodobné, že vaše nohy sú studené. Sú to práve chodidlá, ktoré zodpovedajú za teplotu celého tela. Studené nohy by ste v žiadnom prípade nemali ignorovať, inak riskujete, že ochoriete alebo nebudete spať.

Okrem teplej, relaxačnej sprchy po náročnom dni, vám k lepšiemu spánku pomôžu aj mäkké ponožky.

Zohrejú nohy a udržia optimálnu telesnú teplotu, čo vám pomôže, aby ste sa v noci nebudili kvôli chladu.

Ďalším dôvodom na nosenie ponožiek pred spaním je prevencia pred Raynaudovou chorobou. Toto je stav, pri ktorom sa znižuje prietok krvi do končatín, človek pociťuje chlad a stres.

Keď prvýkrát spozorujete tieto príznaky, mali by ste sa poradiť s vaším lekárom a ponožky využiť na zmiernenie tohto stavu.

Ponožky vás budú udržiavať v teple

Ponožky počas noci pomáhajú predchádzať prudkým návalom. Ťažké obdobie týkajúce sa zmeny ženského tela počas menopauzy môže byť zmiernené nosením ponožiek pred spaním. Ponožky vás budú počas spánku udržiavať v teple a regulovať telesnú teplotu.

Ak pravidelne spíte v ponožkách, koža na pätách bude jemná a hydratovaná. Ak aj vy trpíte kvôli popraskaným pätám, potrite si ich pred spánkom krémom a navlečte si na ne ponožky. Ráno uvidíte, ako sa zo suchej koži na nohách stane jemne zamatová.

V prípade, že neviete dlho zaspať, dajte si na nohy ponožky. Teplé a mäkké ponožky pomôžu vášmu telu zrelaxovať a zaspať rýchlejšie, než stihnete napočítať všetky ovečky.

Ponožky musia byť čisté. Počas spánku sa môžu nohy potiť a špinavé ponožky môžu spôsobiť rôzne plesňové ochorenia. Určite neodporúčame spánok s ponožkami, v ktorých ste strávili celý deň.

Ponožky by mali byť bez sťahovacej gumičky, v opačnom prípade dôjde k zovretiu ciev a účinok bude opačný.

Ak vám ponožky vadia alebo nie ste zvyknutí s nimi zaspávať, urobte doprajte svojim chodidlám pred spánkom horúci kúpeľ. Môžete do neho pridať obľúbený éterický olej, ktorý vám raz a navždy pomôže zabudnúť na nespavosť.

Taktiež môžete naplniť fľašu horúcou vodou a dať ju k nohám, takáto domácky vyrobená pomôcka nenechá vaše nohy zamrznúť.

Povedzte svojim priateľom na sociálnych sieťach, ako pomocou ponožiek poraziť nespavosť!

zdroj:takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Dala som si ponožky pred spaním a odporúčam to všetkým : 5 dôvodov, prečo to budem opakovať”