Na tlačovke Hlasu-SD padli silné slová: Trestné oznámenie na vládu a zneužívanie vakcín!

Približne pred hodinou prebehla tlačová konferencia mimoparlamentnej strany Hlas-SD. Na nej sa za prítomnosti médii jej zakladateľ, Peter Pellegrini, vyjadril k aktuálnej situácii týkajúcej sa koronavírusu. Kritizoval tak konanie vlády s ohľadom na opatrenia a ich dodržiavaní členmi vlády ale načrtol aj tému očkovania. Peter Pellegrini je tak rozhodnutý podať na vládu aj trestné oznámenie za šírenie nebezpečnej a nákazlivej ľudskej choroby.

Prispôsobovanie a nedodržiavanie opatrení vládou

Pellegrini si myslí, že za všetko čo sa deje nesie nie lemn politickú ale aj trestnoprávnu zodpovednosť práve premiér Igor Matovič. Podľa jeho slov sa nemá na koho vyhovárať a na Slovensku už dávno mali byť zavedené prísnejšie opatrenia aby sa zabránilo nechceným úmrtiam. Z úst Pellegriniho padlo aj obvinenie z účelového prispôsobovania opatrení. Z donedávna otvorených lyžiarskych stredísk tak mal podľa jeho slov profitovať predseda parlamentu.

Vicepremiéra Štefana Hollého nazval dokonca najzbytočnejším členom vlády, ktorý nedodržiava opatrenia a podľa slov Pellegriniho navštevuje rodinu vo Veľkej Británii. Pellegrini si tak myslí, že dokonca nebol na žiadnom testovaní ani nedodržal karanténu a nakazil tak polovicu parlamentu s možno aj nákazlivejšou formou koronavírusu, ktorá prišla práve z Británie. Práve kvôli takémuto konaniu tak strana Hlas-SD podá trestné oznámenie na Igora Matoviča aj členov vlády. 

Zneužívanie vakcín

Na tlačovke sa Peter Pellegrini opäť vrátil k otázke predčasných volieb, ktoré by chcel dosiahnuť. Chce tak predložiť návrh na zmenu ústavného zákona o skrátení súčasného volebného obdobia. Na jeho presadenie však opozícia nemá dostatok hlasov. „Korona nemôže zasiahnuť do života ľudí tak, že budeme obraní ešte aj o naše ústavné právo voliť,” povedal Pellegrini reportérke.

Tá sa ho opýtala či takéto konanie počas pandémie nie je rizikové. V neposlednom rade sa vyjadril aj k očkovaniu proti ochoreniu Covid-19. Potvrdil to, že jeho strana nebude ľudí od očkovania odrádzať, práveže odporúčať, no je jednoznačne proti povinnému očkovaniu. „Nebudeme ani podporovať žiadne teórie, ľudia sa bežne očkujú proti chrípke.

Mnohí to robia každý rok a žijú s tým v poriadku,“ prehlásil. Okrem iného však skritizoval to, že vakcíny sa zneužívajú na očkovanie politikov, ktorí nie sú ohrození a poukázal na poslancov Šipoša či Grendela. Skritizoval tak fakt, že niektoré vakcíny mohli pomôcť zdravotníkom či seniorom namiesto mladých a zdravých ľudí, ktorí by sa mali na rad dostať poslední. 

Záznam z tlačovej konferencie strany Hlas-SD si môžete pozrieť tu:

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Na tlačovke Hlasu-SD padli silné slová: Trestné oznámenie na vládu a zneužívanie vakcín!”