Adela Vinczeová o očkovaní: „Pozerám sa na celú situáciu a kladiem sebe a iným otázku, že aké iné riešenie vidíme?“

Adela spolu s manželom Viktorom si nákazou koronavírusu prešli ešte minulý rok. Teraz sa stala tvárou očkovacej kampane ministerstva zdravotníctva, Vakcína je sloboda.

V rozhovore pre portál aktuality.sk vyjadrila svoj názor na samotné očkovanie aj na mnohé dezinformácie, ktoré sa šíria médiá. Rozrozprávala sa aj o tom ako koronavírus prekonali jej rodičia, ktorých nakazila ona sama.

Traja z piatich mali ťažký priebeh 

Adela v rozhovore prezradila, že stihla nakaziť 5-tich ľudí. Jej PCR test bol negatívny čo ju posilnilo v myšlienke, že je zdravá a preto sa vydala za pracovnými povinnosťami aj na návštevu rodičov. „Už som sa cítila zľahka čudne, ale nepripisovala som tomu žiaden význam, lebo som mala negatívny PCR test,“ priznala Adela.

Všetko však pripisovala štandardnej koncoročnej únave a nie koronavírusu. Podľa jej slov nakazila 5-tich ľudí – svojich rodičov, manžela, švagra a kameramana – traja z nich tak zažili veľmi ťažký priebeh. Ona sama mala 3 dni zvýšenú teplotu no to sa nedalo povedať o jej rodičoch.

Jej mama síce nebola v nemocnici no slabosť a vysoké horúčky z nej sali energiu. Adelin otec týždeň ležal a nechcel prijímať potravu a ani tekutiny čo ich usvedčilo, že ho pravdepodobne „chytila“ žalúdočná verzia koronavírusu.

No Adelinmu manželovi Viktorovi napadlo kúpiť oxymeter, ktorý u jej otca zistil nízke okysličenie krvi a jeho lekár mu okamžite odporučil hospitalizáciu. Všetci sú už vyliečení čo im potvrdilo aj vyšetrenie protilátok.

 

 

Je vôbec nejaké iné riešenie?

Predtým ako prijala ponuku stať sa tvárou novej kampane na očkovanie proti koronavírusu, nad všetkým váhala, keďže si uvedomovala, že ide o citlivú tému.

„Aj keď tých, ktorí sa nechcú dať zaočkovať, je menej, tak sú prirodzene hlučnejší a nie všetci sú otvorení diskusii…

Pozerám sa na celú situáciu a kladiem sebe a iným otázku, že aké iné riešenie vidíme?“ povedala Adela s tým, že išla do kampane s neutrálnym pocitom.

Dodala tak, že rozhodne teraz nie je fanúšik každej vakcíny a chodí sa z potešenia očkovať no z aktuálnej situácie jej ako východisko vyplýva práve očkovanie.

Podľa nej sa mnoho ľudí uchýli k „pravdám“, ktoré každému vyhovujú a problémom je podľa nej nedostatočná komunikácia či nedostatočné vysvetlenia zo strany vlády ale aj chaos a strach, ktorí ľudí donúti veriť nepravdivým informáciám.

 

 

Čo sa týka odporcov vakcinácie, chápe ich no ich názory neakceptuje. „Ja som minulý rok absolvovala dve očkovania – proti tetanu a vírusu HPV. Možno aj ja budem mať nejakú nepeknú reakciu od očkovania, ale to k tomu patrí. Napriek tomu všetkému nevidím inú cestu.

Môžeme sa nechať ešte premoriť a zomrie 10 000 ľudí, zdravotníctvo to nezvládne, môžeme ísť aj cestou všeobecného prijatia smrti,“ dodala k aktuálnej situácii a postojom verejnosti k jedinej ceste von.

 

zdroj: aktuality.sk

hitky.sk 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Adela Vinczeová o očkovaní: „Pozerám sa na celú situáciu a kladiem sebe a iným otázku, že aké iné riešenie vidíme?“”