Bill Gates varuje ľudstvo pred ďalšími dvoma hrozbami, ktoré nás môžu zničiť

Šéf spoločnosti Microsoft Bill Gates poskytol rozhovor, v ktorom varoval pred dvoma možnými budúcimi nebezpečenstvami, ktoré by mohli byť ešte horšie ako prebiehajúca pandémia koronavírusu.

V roku 2015 varoval, že svet nie je pripravený na ďalšiu epidémiu a predpovedal rýchle šírenie „vírusu, pri ktorom sa ľudia môžu cítiť dobre, aj keď sú infekční“.

Billova najnovšia predpoveď nie je veľmi pozitívna, pretože sa domnieva, že najväčšou hrozbou pre ľudstvo, okrem tohto vírusu, sú zmeny podnebia a bioterorizmus.

V minulosti mal Bill Gates prednášku TED s názvom „The Next Outbreak?“

V nej hovoril o potenciáli vírusu podobného Covid-19 a zdôraznil, že je potrebné, aby bol svet na takúto eventualitu pripravený.

„Ak v najbližších desaťročiach niečo zabije viac ako 10 miliónov ľudí, bude to pravdepodobne skôr vysoko infekčný vírus ako vojna. Nie rakety, ale mikróby.“

Tentokrát prináša odvážne predpovede, ktoré by sme si mali určite vypočuť.

Na portáli YouTube Veritasium po boku hostiteľa Dereka Mullera uviedol.

„Existuje množstvo respiračných vírusov a z času na čas sa nejaký objaví. Ochorenia dýchacích ciest sú veľmi strašidelné.

Na rozdiel od iných chorôb, ako je ebola, keď ste väčšinou na nemocničnom lôžku, vírusová choroba infikuje ďalších ľudí, pretože sa pohybujete medzi ľuďmi.“

Ponúkol svoje predpovede do budúcnosti. „Jednou z nich sú klimatické zmeny. Každý rok by bol počet obetí ešte väčší, ako sme dosiahli v tejto pandémii. Ďalšou je Bioterorizmus.

Niekto, kto chce spôsobiť škody, môže pripraviť vírus a vypustiť ho medzi ľudí.“

Tiež povedal, že neexistuje spôsob, ako by ľudia mohli zastaviť budúce pandémie, aj keď dodal, že „mohli by sme zvýšiť našu pripravenosť, aby sme nikdy nemali taký vysoký počet obetí ako pri tejto pandémii“.

Dobrá správa je, že budúcnosť ešte nie je napísaná a stále máme šancu zastaviť zmenu podnebia.

Ak sa o to pokúsi každý a samozrejme aj obrovské korporácie, ktorých vplyv na globálnu klímu v podstate robí individuálnu recykláciu nezmyselnou. Potom už budeme musieť riešiť iba pandémie a bioterorizmus.

Zdroj: www.ladbible.com
Zdroj foto: www.pexels.com  Instagram

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsov, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Bill Gates varuje ľudstvo pred ďalšími dvoma hrozbami, ktoré nás môžu zničiť”