Čo sa odohráva v hlave ženy, ktorá si myslí, že „nie je dosť dobrá na vzťah“? Voľte opatrne čo poviete

Keď odchádzate, zatvárate za sebou dvere vášho predchádzajúceho života. Keď vyslovujete posledné slová na rozlúčku, dávajte si pozor na to, čo hovoríte ak ide o váš vzťah.

Opatrne voľte svoje slová., pretože hneď ako niečo vyslovíte nahlas, už to nebudete môcť vrátiť späť.

Sú to práve slová, ktoré určujú mieru napáchanej škody.

Vezmime si na príklad ženu bežného vzhľadu. Pre niekoho je dobrá a pekná, pre iných ani veľmi nie.

Niekto si o nej myslí, že je šikovná a zábavná, no na druhej strane môže mať niekto iný odlišný názor. Niektorým sa páči, iným nie. Avšak nič z toho nie je dôležitejšie ako to, či sa žena považuje za dostatočne dobrú svojimi vlastnými očami.

Ak niekto, kto vám nie je ľahostajný, dáva nepriame signály o tom, že nie ste dostatočne dobrá, ak existuje človek, ktorého máte na prvom mieste svojich priorít, no vidíte, že vy sa u neho nachádzate na konci zoznamu, začnete sa zamýšľať nad tým, že nie ste dosť dobrá na vzťah.

V prípade, že sa to stáva každý deň a nikto vás nepresvedčí o opaku, vy sama začnete veriť tomu, že nie ste dosť dobrá ani pre seba, ani pre nikoho iného.

Keď milujete človeka, ktorý nevie čo má robiť s vašou láskavosťou, alebo to necíti rovnako ako vy, ste odsúdená na to, že začnete strácať zem pod nohami.

Tak isto sa cíti aj žena. Cíti, že stratila kontrolu nad svojím životom. Nenávidí ranné prebúdzanie a premýšľanie nad tou istou vecou. Nenávidí svojich vlastných démonov, no nemá tušenia, ako sa ich zbaviť.

No ako sa stať normálnou, keď všetko čo robí, nie je nikdy dosť na vzťah?

Už nemá silu neustále sa vyrovnávať s prekážkami, ktoré sa vyskytnú na jej ceste životom. Tak či onak, bez ohľadu na to, čo robí, je to buď zlé alebo nie dostatočne dobré. Nič nevychádza v jej prospech a ak sa niečo má pokaziť, tak sa to pokazí.

Keď sa to deje čoraz častejšie, v určitom momente sa zastaví a uvedomí si, že už nemá silu znova vstávať a bojovať. Sleduje, ako sa všetko kazí a nič už nedokáže urobiť.

Obviňuje sa za každého, kto ju opustí. Vždy sa pýta, či môže urobiť niečo, aby sa to nestalo. Vždy sa pýta na to, čo toho druhého človeka odradilo. Bolo by lepšie, ak by konala inak? Mohla by niečo zachrániť?

Nepamätá si, kedy naposledy sa cítila výnimočne.

Do všetkého dáva svoje maximum, no ľudia to z nejakého dôvodu nevedia oceniť. Nevšimli si jej úsilie, jej oddanosť a jej nezištnosť. A dokonca ani to, že nikdy za to nedostane nič naspäť.

Všetci potrebujeme z čas na čas pomoc. Sme spoločenské bytosti. Niekedy potrebujeme len malú priateľské napomenutie, aby sme pochopili, že sme naozaj dostatočne dobrí.

Táto žena potrebuje niekoho, kto by jej pripomenul, že sa nemôže stať vhodnou osobou pre nevhodných ľudí. Je to však úplne bežný jav. Je nutné jej pripomenúť, že existujú ľudia, pre ktorých bude vždy prioritou.

Potrebuje, aby jej niekto pripomenul, že každý má svoje problémy, no len ona sama je zodpovedná za to, ako sa k ním postaví. Je nutné jej pripomenúť, že na konci tunela je vždy svetlo a všetko, čo ju dnes trápi, bude zajtra minulosťou. Pretože na ničom z toho už po 24-hodinách nebude záležať.

Potrebuje niekoho, kto jej pripomenie, že nie každý, koho miluje, musí byť nevyhnutne dobrým človekom. Neznamená to, že aj dotyčný musí byť automaticky tou správnou osobou na lásku a vzťah. Vo väčšine prípadov je to pravý opak. Dobrí ľudia si k sebe vždy priťahujú tých nesprávnych.

Vyzdvihnite jej pozitívne stránky. Povedzte jej, koľko pre vás znamená vo vzťahu. Povedzte jej, že je dôležitou súčasťou vášho života a znamená pre ľudí omnoho viac, než si vie hocikto predstaviť. Staňte sa jej oporou. Buďte k nej milý, pretože aj ona bola milá k vám.

Našli ste sa v tomto článku? Podeľte sa o neho aj s vašimi priateľmi na Facebooku. Nikdy neviete komu tým môžete pomôcť! Pre viac článkou na tému vzťah si otvorte tento odkaz.

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Čo sa odohráva v hlave ženy, ktorá si myslí, že „nie je dosť dobrá na vzťah“? Voľte opatrne čo poviete”