Ktokoľvek sa k nemu nasťahuje, čoskoro umrie. V jeho dome zomrelo už 80 detí. Dôvod vás rozplače

62-ročnný Mohamed Bzeek je v Los Angeles medzi bežnými ľuďmi známa osobnosť.

Tento urastený, fúzatý muž sa na prvý pohľad zdá byť strašidelným a neoblomným, no prísny zovňajšok v sebe skrýva neuveriteľne dobré srdce. Už viac ako 20 rokov sa stará o nevyliečiteľne choré deti.

Do jeho rúk sa dostávajú opustené deti, ktoré by inak zomreli na nemocničných lôžkach bez akéhokoľvek ľudského pohladenia a záujmu.

Avšak vďaka nemu, možno po prvýkrát pocítili, čo je to láska a starostlivosť.

S chorými deťmi začal pracovať ešte koncom 80. rokov 20. storočia.

Vtedy s ním bok po boku pracovala aj jeho žena Done. Pred 15 rokmi však Mohamed ovdovel a v súčasnej dobe pokračuje vo svojej práci sám.

Nestará sa len o adoptované deti. Má vlastného 19-ročného syna Adama, ktorý je taktiež závislí od jeho starostlivosti.

Trpí zlou osteogenézou, kvôli ktorej sú jeho kosti veľmi krehké a slabé.

Stará aj o 6-ročné dievčatko, ktoré prišlo na svet ochrnuté, slepé a hluché. Potrebuje neustálu starostlivosť a Mohamed je v Kalifornii jedným z mála ľudí, ktorí majú certifikát pre prácu s deťmi so zdravotným postihnutím.

Keď sa ho ľudia pýtali, prečo to robí, odpovedal, že každé dieťa potrebuje rodinu. Iný dôvod k tomu ani nepotrebuje. Hoci sú hluché, hendikepované či inak postihnuté, vie že každé z nich potrebuje cítiť dotyk milujúceho človeka a mať svoj úkryt, kde sa bude cítiť v bezpečí. Robí to pre ich dobro a každé jedno berie ako svoje vlastné dieťa.

Lekári ho nazvali „muž s veľkým srdcom“. Hovoria, že len on dokáže pomôcť deťom až do ich posledných dní. Takto vyzerá skutočné hrdinstvo!

zdroj:dailymail.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Ktokoľvek sa k nemu nasťahuje, čoskoro umrie. V jeho dome zomrelo už 80 detí. Dôvod vás rozplače”