Maličké predčasne narodené dieťa porazilo koronavírus a môže ísť domov z nemocnice

Na pozadí pandémie koronavírusu sa zdá, že k nám každý deň prichádzajú znepokojujúce správy. O to viac dôležitejšie je teraz venovať pozornosť zábleskom svetla v tejto tme.

Malá Peyton sa narodila predčasne s váhou iba 1,5 kg a vo veku troch týždňov jej diagnostikovali COVID-19.

Jej matka Tracy Maguireová tvrdí, že dievča malo od prvého dňa nádchu a kašeľ. Po testoch vyšlo najavo, že sa infikovala koronavírusom.

„Bolo mi povedané, že bude v poriadku a nemám prepadať panike. Lekár sa ma snažil upokojiť, ale ja som plakala. Aj keď sa cítila dobre, stále som premýšľala: kedy dostala vírus? Ako sa s ním vyrovná, keď je taká maličká? Vystrašilo ma to,“ hovorí Tracy.

Predpísali jej steroidy na posilnenie pľúc a zdravotné sestry jej poskytovali nestálu starostlivosť.

Tracy práve bola na odchode po cisárskom reze, keď jej povedali, že bude musieť byť od dieťaťa izolovaná po dobu 14 dní.

„Prosila som lekára do telefónu, aby ma nechal s ňou. Nech sa o ňu starali akokoľvek, stále som jej matka. Aj keď ochorela, stále som chcela byť pri nej,“ hovorí Tracy.

Lekári nakoniec umožnili Tracy zostať, ale jej manžel Adrian sa musel vrátiť domov a izolovať sa bez toho, aby bol schopný vidieť svoju novonarodenú dcéru.

Peyton našťastie prekonala chorobu a uzdravila sa. Po 4 prepustení z nemocnice sa obe cítia dobre.

Tracy chváli zdravotné sestry, ktoré jej pomáhali v najťažšom období života.

„Robia neskutočnú prácu – riskovali život, aby nakŕmili a upokojili dieťa bez toho, aby si zložili ochranné obleky.

Je to úžasné, ani si neviete predstaviť, aká som im vďačná. Peyton je to najcennejšie, čo na svete mám. Chcem vyzvať všetky znepokojené matky: dôverujte sestričkám.“

 

Zdroj: lifter.com.ua

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Maličké predčasne narodené dieťa porazilo koronavírus a môže ísť domov z nemocnice”