back to top
piatok, 19 apríla, 2024

Najväčší slovenský horoskop: Ako prejavujú svoj hnev rôzne znamenia zverokruhu?

Nezáleží na tom, aké je vaše znamenie zverokruhu. Z času na čas každý z nás prejaví negatívne emócie, preto keď sme naštvaní, zabúdame na trpezlivosť, pokoru a zdravý rozum (teda aspoň dočasne).

Možno by bolo dobré, aby sme sa pochopili to, ako reagujeme na nepríjemné podnety a mohli sa tak naučiť ovládať.

Prezradíme vám, ako sa zvyčajne správajú znamenia zverokruhu v momente skutočného hnevu.

BARAN

Čo robia, keď sú nahnevaní: zachváti ich hystéria

Baran je nepochybne jedným z najviac výbušných znamení zverokruhu. Niet divu, veď jeho živel je oheň.

Vo vnútri každého Barana existuje plameň, ktorý v hneve vybuchne ako ohnivý jazyk. Dokážu sa uraziť aj kvôli celkom banálnej vete, ak sa im zdá, že im to nejakým spôsobom ublížilo.

V takýchto situáciách sa vedia zachovať dosť detinsky: nevenujú pozornosť pocitom druhých a komunikujú vždy otvorene.

Zvyčajne nie sú tí, ktorí by hádky začínali, no nedokážu odmietnuť príležitosť ukončiť ich. Niekedy sú netrpezliví a menia svoje správanie – najmä keď na nich niekto tlačí alebo keď majú robiť niečo, na čo nie sú pripravení.

Na druhej strane sa vedia upokojiť tak rýchlo, ako sa rozčúlili a odpustia aj tomu, kto ich hnev spôsobil. Najlepším spôsobom, ako upokojiť zlosť u Baranov je zostať pokojným a nereagovať. Sú jedným z tých typov ľudí, ktorí ľahko odpúšťajú a zabúdajú.

To však neznamená, že nabudúce sa už nezachovajú tak isto.

BÝK

Čo robia, keď sú nahnevaní: trvá to dlho, kým sa rozzúria, no potom nastáva explózia

Býk je spravidla pokojnou bytosťou a vyviesť ich z miery nie je vôbec jednoduché.

Ak sa vám to už podarilo, majte sa na pozore! Spočiatku vám jemne naznačujú, že sa im niečo nepáči a ak budete ignorovať ich náznaky, budete sa musieť vysporiadať s erupciou sopky chrliacu žeravú lávu po všetkých stranách.

Býci sa vedia rozčúliť pri veciach akými sú nevera, zrada či nerovnoprávnosť. Pri iných prípadoch preferujú nemíňať svoju energiu na hnev. Ak sa už predsa len nahnevajú, trochu to potrvá. Dajte im čas na vychladnutie a nevŕtajte do nich – inak to oľutujete.

V prípade, že je Býk dostatočne pokojný na to, aby sa vedel porozprávať o tom, čo sa stalo, je lepšie, ak mu dáte príležitosť prehovoriť. Inak sa môže nahnevať ešte viac ako predtým, a to len preto, že ste neprejavili ochotu vypočuť ho.

Keď je po nezhodách, Býci spravidla veľmi rýchlo odpúšťajú, okrem prípadov, kedy urobíte niečo výnimočne zlé, čo považujú za neospravedlniteľné.

Vo väčšine prípadov majú stále priateľský tón pri spoločnej komunikácii s vami, no nikdy nebudete schopní obnoviť vzťah, ktorý ste mali ešte pred samotnou hádkou.

BLÍŽENCI

Čo robia, keď sú nahnevaní: neustále hovoria.

Samotný názov tohto znamenia hovorí o dvojitej povahe Blížencov. Preto predpovedať, ako sa budú správať v stave hnevu, je veľmi ťažké – niečo ako výhra v rulete.

Navonok sa môžu zdať byť úplne pokojní a koncentrovaní, no zároveň sú schopní vypustiť zo seba jedovaté slová, ktoré zrania vašu dušu.

Blíženci zbožňujú situácie, kedy môžu mlieť jazykom. To je pre nich mimoriadne dôležité a nezáleží na tom, v akej nálade sa práve nachádzajú.

Nahnevaní Blíženci môžu kričať, nadávať a prskať okolo seba posmešné urážky, alebo si na druhej strane zachovajú chladnú hlavu.

V každom prípade, pri rozhnevaných Blížencoch buďte pripravení na všetko. Zo začiatku sa ich hnev môže prejaviť v podobe grobianstva alebo sarkazmu, no čoskoro prerastá do série zúrivých obvinení, ktoré sú inokedy sprevádzané rozhadzovaním vecí.

Našťastie nemajú tendenciu zostávať nahnevaní príliš dlho. Vždy vám budú schopní odpustiť, no len dovtedy, kým ich nebudete poúčať, čo majú robiť alebo ako sa majú správať.

RAK

Čo robia, keď sú nahnevaní: zažívajú protikladné pocity

Raky sú láskyplné, chápajúce, verné a milujúce znamenie. Všetko, čo od ostatných potrebujú, je vzájomnosť. Ak sa cítia nepohodlne, nedocenene alebo ukrivdene, ide o prvý dôvod, prečo by sa mali hnevať.

V prípade, že vám to nedôjde, Rak zaujme pasívno-agresívnu taktiku. Ak to odignorujete, on sa s vysokou pravdepodobnosťou uzavrie do svojho pomyselného panciera.

Upozornenie: prestaňte to ignorovať, v opačnom prípade to skončí zle. Lepšie urobíte, ak človeku prejavíte vašu lásku a starostlivosť.

V režime mŕtveho chrobáka sa môže správať tak, akoby sa s vami naozaj nechcel rozprávať, no je to len akýsi trik. Zvyčajne sa chce pomeriť, no nerád robí prvý krok.

Ak Raka odignorujete alebo odbijete, bude to považovať za ďalší dôkaz vašej ľahostajnosti, ktorá len zhorší priepasť medzi vami.

Tichá samota dáva následne prednosť slzám a ak Rak uvidí, že nikto nevenuje pozornosť jeho pocitom, môže sa stať, že to zájde až do stavu hystérie.

Raci su od prírody milujúci a oddaní a to isté očakávajú od svojich blízkych. Zvyčajne sa nedokážu hnevať príliš dlho, jedine v prípade, že ste sa dopustili vážneho pochybenia.

LEV

Čo robia, keď sú nahnevaní: vrčia a ceria zuby

V hádke s Levom zvíťazí ten hlas, ktorý je najhlasnejší. Z miery ho dokáže vyviesť akákoľvek maličkosť a buďte si istý, že vás o svojej nespokojnosti bude okamžite informovať.

Bude sa metať a trhať, kričať a revať, zúriť a hádzať predmetmi – skrátka, zvalcuje všetko, čo mu príde do cesty. Čím hlasnejšie, divokejšie a škandalóznejšie, tým lepšie (samozrejme, z ich pohľadu).

Prvá reakcia Leva v konfliktnej situácii je osočovanie a obviňovanie, bez toho, aby sa zamysleli nad tým, ako môžu niekomu ublížiť.

Je vysoko pravdepodobné, že vám povie veľa škaredých a nepríjemných vecí, no zvyčajne to hovorí automaticky, preto bude lepšie, ak si to nebudete brať k srdcu. Lev len jednoducho vyjadruje svoj hnev ako môže a nalieva ho do každého, kto sa objaví v jeho blízkosti.

Po konflikte netrvá dlho a Lev sa dostane do pôvodného stavu. Navyše je celkom možné, že s vami bude komunikovať tak, akoby sa nič nestalo. Rýchlo sa rozzúri, no rovnako rýchlo vymení zlosť za milosť.

Ak je príčinou hádky nejaký váš čin alebo výrok, existuje nádej, že vám Leo odpustí, ale nikdy sa ospravedlní za svoje správanie.

PANNA

Čo robia, keď sú nahnevané: varia sa vo svojej vlastnej šťave

Panna je jedným z najtrpezlivejších a milujúcich znamení. Sú schopné toho pretrpieť veľa, až kým sa u nich neobjavia prvé náznaky hnevu.

Mnoho ľudí v tomto znamení v sebe dlho nosí tajnú krivdu, ktorá im dokáže spôsobovať zdravotné problémy. Okolie im často nerozumie, čo spôsobuje nemalé rozpaky, keď to už nakoniec nevydržia a explodujú.

Snažia sa vyhýbať takýmto situáciám, pretože aj oni sami sa v nich cítia nepríjemne, najmä ak sa musia otvorene hádať.

Ak sa však rozhodnú neskrývať svoje pocity, nebudú zdržanliví. Zúrivosť Panny je taká silná, že ju je možné cítiť aj v ďalšej miestnosti. V tomto prípade aj rozzúrené Panny zostávajú v režime pasívnej agresie. Zvyčajne sa vyhýbajú konfliktom a hádkam za každú cenu. Radšej odídu, aby mohli vychladnúť a dať voľnosť svojim pocitom.

Vo všeobecnosti Panny nie sú hanblivé, no je pre nich necharakterné niekoho urážať. Na druhej strane však nemajú tendenciu zabúdať. Ak niekto naštrbil ich dôveru, nikdy nebudú človeku veriť.

VÁHY

Čo robia, keď sú nahnevaní: kypia potajomky

Nie je to náhoda, že váhy symbolizujú rovnováhu – je to znak mierotvorcov. Tí, ktorí sa narodili pod týmto znamením, sa vždy snažia udržiavať rovnováhu a rovnosť vo vzťahoch s ostatnými a za každú cenu sa chcú vyhnúť hádkam.

Preto majú tendenciu mlčať, skrývajú svoje pocity, kým nad sebou nestratia kontrolu. Šarm a atraktívnosť sú pre nich dôležité, no hnev je podľa ich názoru spôsob, ako je možné tento dojem pokaziť.

Hoci sú Váhy považované za jedno z najcitlivejších znamení zverokruhu, dokážu sa nahnevať na základe určitých okolností.

Dokonca aj v momente, keď vybuchnú, sa budú snažiť udržať sa na uzde, premýšľať a skrývať svoje skutočné pocity pod rúškom dokonalej zdvorilosti.

Ak budete Váhy opakovane urážať a krivdiť im, nakoniec pocítite ich skutočný hnev.

Majú tendenciu zapamätať si aj tie najmenšie nezhody, uchovávajú si ich v pamäti, aby ich potom mohli použiť proti vám.

ŠKORPIÓN

Čo robia, keď sú nahnevaní: rozosieva okolo seba emocionálny chaos

Ako zistíte, že je Škorpión nahnevaný? Pozrite sa do jeho očí. Škorpiónov totiž prezradí ich hnev v očiach, ktorý vychádza ešte skôr než slová a gestá.

Podobne ako aj iné znamenia zverokruhu, aj ľudia v znamení Škorpióna patria k tým, ktorí majú tendenciu držať si svoj hnev pod kontrolou. Niekedy vás môže psychicky vydierať, inokedy je ticho, pretože si dopredu plánuje ďalší konflikt.

Zvyčajne sa najskôr duševne rozhnevá, potom plánuje svoje činy a uskutočňuje ich. To sa zvyčajne deje pred dosiahnutím bodu varu a následnou explóziou. Nahnevaný pohľad vystrieda nečakané ticho – lepšie urobíte, ak prejdete do bezpečnej vzdialenosti, kým sa nerozhodne s vami „porozprávať“.

Nesnažte sa Škorpióna prinútiť, aby začal rozprávať, ak ešte nie je pripravený, inak to budete ľutovať.

Po explózii bude okolo seba rozosievať emocionálnu skazu bez toho, aby sa pozrel naspäť, a ukazovať svoju odvrátenú stránku povahy v podobe krutého výsmechu.

Škorpión je jedným z tých znamení, ktoré sú náchylné na nevraživosť. Dokáže odpustiť, no nikdy nezabudne.

STRELEC

Čo sa deje, keď sú nahnevaní: hromy a blesky

Nepoctivosť, nevera, krutosť, xenofóbne výroky – týmto všetkým môžete Strelca rozhnevať. Strelec je v hneve hrozný. Dozviete sa o tom okamžite, potom si už len vezmite nohy na plecia a utekajte.

Strelec je ohnivé znamenie, takže nie je žiadnym prekvapením, keď rýchlo vybuchnú. V zápale emócii dokáže človeka, ktorý mu nejakým spôsobom ublížil, odstrániť zo svojich priateľov – či už v reálnom alebo online svete.

Pri komunikácii s väčším množstvom ľudí je trpezlivý, takže je nepravdepodobné, že takéto situácie budú na dennom poriadku.

Prvým znakom podráždenia a predzvesťou hnevu je prchký sarkazmus.

Keď sa Strelec rozhnevá, jeho komunikácia je plná sarkazmu. Na druhej strane sa snažia kontrolovať svoj hnev, pretože vedia, že ak sa ukľudnia, budú sa hanbiť za to, že stratili sebakontrolu.

Najdôležitejšie je dávať pozor, aby nevyvolávali konflikty len tak z nudy.

Strelci chcú riešiť problémy a prekonávať rôzne ťažkosti, takže niekedy sa stane, že bez vedomia vytvárajú problémy pre ich blízkych a priateľov.

KOZOROŽEC

Čo robia, keď sú nahnevaní: všetko ničia kopytami

Kozorožec je zemské znamenie, preto je vo väčšine prípadov ústupčivý a poddajný. Zároveň však dokáže stanoviť prísne požiadavky potrebné na udržanie mieru v dome. Kozorožce si cenia disciplínu a zodpovednosť – ako k sebe, tak aj k ostatným.

Človek nikdy nevie povedať, prečo sa z ničoho nič nahnevajú. Navyše, najskôr si ani nevšimnete, že sú nahnevaní.

Faktom je, že Kozorožec sa snaží neukazovať svoje emócie, najmä ak sú negatívne. Nie sú zvyknutí zvyšovať hlas, uprednostňujú skôr „dusenie“ a ukazujú ako vás vedia ignorovať. Nakoniec môžu stratiť trpezlivosť a urobiť okolo seba cirkus, no následne sa rýchlo upokoja. Najhoršie, čo sa môže stať je, že začnú nadávať a rozhadzovať jedlo. Stáva sa to tak zriedka, že tým zvyčajne šokuje všetkých prítomných.

Kozorožec vám zvyčajne odpustí, no najskôr vám dá najavo, že mal o vás lepšie mienku a sklamali ste ho.

VODNÁR

Čo robia, keď sú nahnevaní: odídu

Vodnári sú pokojní, no zároveň nestrpia žiadne spory, najmä ak sa jedná o nezmyselné konflikty s tvrdohlavými ľuďmi.

Aj v prípade, že budú medzi vami nezhody, oni sa budú tváriť, že sa nič nedeje. Inokedy sa rozhodnú pre ignoráciu a ponoria sa do vlastných myšlienok – ideálny spôsob, ako Vodnári riešia konflikty.

Ak neexistuje cesta, ako sa vyhnúť hádke, budú sa cítiť zatlačení do kúta a jednoducho explodujú. Potom z ničoho nič prerušia všetku komunikáciu, budú sa vám vyhýbať, kým sa neupokoja. Na druhej strane sa môže stať, že s vami už nebude chcieť byť v kontakte. Všetko závisí od toho, čo pre neho znamenáte. Ak ste sa zoznámili len nedávno, je nepravdepodobné, že bude míňať svoju energiu na obnovu vášho vzťahu.

RYBY

Čo robia, keď sú nahnevané: vrhajú sa z extrému do extrému

U Rýb závisí všetko od toho, v aký deň sa s nimi pohádate. Ak majú zlý deň, použijú na vás svoj nahromadený hnev. V prípade bežného dňa sa väčšina Rýb pokúsi vyhnúť sa konfliktom za každú cenu.

Pre Ryby je charakteristická melanchólia, čo je dobré, pretože tak sa aspoň väčšinu času nezaoberajú hnevom.

No v prípade, že sa nazlostia, dôsledky budú hrozné a predovšetkým pre nich samých: Ryby patria k typu ľudí, ktorí uprednostňujú hádzať celú zúrivosť na seba. Ak sa budú chcieť upokojiť, radšej si niečo vypijú alebo vyfajčia cigarety, ako sa v pokoji porozprávať. V prípade, že to nepomáha, s najväčšou pravdepodobnosťou sa potrebujú len dobre vyplakať.

Čo sa táka nevraživosti, Ryby sú na ňu zvyknutí aj v extrémnych prípadoch, no to, ako dlho vydržia niesť v sebe tú ťažobu, závisí len od iných okolností.

A čo vy, našli ste sa v týchto charakteristikách? Ako reagujete pri hádkach?

 

https://lifter.com.ua/vot-kak-vyrazhayut-svoy-gnev-raznye-znaki-zodiaka-3450

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Smútiaci rodičia našli list od svojho len 6-ročného, nebohého syna. Pozrite sa, aký odkaz im zanechal!

Len 6-ročný Leland Shoemake, zanechal svojim rodičom srdcervúci odkaz. Lelandovi...

Šťastná matka pridala fotku s dieťaťom na internete. Nevedela aká nočná mora ju čaká…

Destiny Mantia sa zoznámila so svojim budúcim manželom, keď...

Historický zákaz fajčenia po prvýkrát odhlasovaný v tejto európskej krajine.

Poslancom Európskeho parlamentu v tejto európskej krajine bol predložený...

Už tri roky je slobodný a odmieta chodiť so „škaredými ženami“. Sám pri tom nie je žiaden krásavec

Na TikToku jeden používateľ tvrdil, že odmieta chodiť so...

Newsletter

spot_img

Prečítaj si

Smútiaci rodičia našli list od svojho len 6-ročného, nebohého syna. Pozrite sa, aký odkaz im zanechal!

Len 6-ročný Leland Shoemake, zanechal svojim rodičom srdcervúci odkaz. Lelandovi...

Šťastná matka pridala fotku s dieťaťom na internete. Nevedela aká nočná mora ju čaká…

Destiny Mantia sa zoznámila so svojim budúcim manželom, keď...

Historický zákaz fajčenia po prvýkrát odhlasovaný v tejto európskej krajine.

Poslancom Európskeho parlamentu v tejto európskej krajine bol predložený...

Už tri roky je slobodný a odmieta chodiť so „škaredými ženami“. Sám pri tom nie je žiaden krásavec

Na TikToku jeden používateľ tvrdil, že odmieta chodiť so...

Muž s pôsobivým ochlpením, prezývaný „Teddy Bear“, je na svoj vzhľad hrdý a neoholil by si ho za nič na svete.

Portrét veľmi chlpatého muža, ktorý sa rozhodol prijať svoje...
Romana
Romana
Volám sa Romana a pre mysmezeny.sk píšem niekoľko rokov. Milujem písať o vzťahoch a ezoterike. Okrem toho ma veľmi baví môj psík. 🥰
spot_imgspot_img

Smútiaci rodičia našli list od svojho len 6-ročného, nebohého syna. Pozrite sa, aký odkaz im zanechal!

Len 6-ročný Leland Shoemake, zanechal svojim rodičom srdcervúci odkaz. Lelandovi diagnostikovali Balamuthia mandrillaris, amébu požierajúcu mozog a 25. septembra svojmu zdravotnému stavu podľahol. Keď sa skormútení rodičia...

Šťastná matka pridala fotku s dieťaťom na internete. Nevedela aká nočná mora ju čaká…

Destiny Mantia sa zoznámila so svojim budúcim manželom, keď mala 15 rokov a on 16. už od prvého dňa vedeli, že sú si súdení. O tri...

Historický zákaz fajčenia po prvýkrát odhlasovaný v tejto európskej krajine.

Poslancom Európskeho parlamentu v tejto európskej krajine bol predložený radikálny právny predpis na boj proti fajčeniu a s ním súvisiacim zneužívaním. Vyvoláva kontroverzie dokonca...
Verified by MonsterInsights