sobota, 27 júla, 2024

Táto 91-ročná ruská babička sa stala internetovou senzáciou, kvôli jednej veci

Protagonistkou tohto príbehu je v 91-ročná žena z Ruska, ktorá sa napriek svojmu úctyhodnému veku rozhodla cestovať. A cestovaním nemyslíme len Rusko.

Elena Erkhová, ktorá je viac známa ako Baba Lena, babuška, alebo jednoducho babička zo sibírskeho mesta Krasnojarsk, cestovala na miesta, kde by ste to asi neočakávali. Elena sa dokonca rozhodla zdokumentovať svoje cesty na sociálnych sieťach.

Bohužiaľ, Baba Lena zomrela v roku 2019 vo veku 91 rokov, na svojom Facebooku však zanechala odkaz zo svojich ciest. Pamätajte, že nikdy nie je neskoro splniť si svoje sny, najmä ak je to niečo, po čom ste vždy túžili.

#1Tuva 

Zdá sa, že babička bola vždy vášnivou cestovateľkou. V 70. rokoch, keď mala 40 rokov, mala Lena možnosť vycestovať do Prahy, Poľska a východného Nemecka – do niektorých krajín, ktoré boli povolené.

#2 Kassel, Nemecko

#3 Festival Naadym, Tuva, Rusko

Cestovanie nikdy nebolo lacnou záležitosťou a jej cesty musela v minulosti prerušiť pre nedostatok finančných prostriedkov. Až do svojich 83 rokov, keď ju jej vášeň pre cestovanie doslova omladila. Rozhodla sa teda, že chce znova cestovať a spoznávať svet.

#4 Taino

#5 Rafting na rieke Yenisey Mongolsko/Rusko

#6 Rím, Taliansko

Lena si šetrila peniaze zo svojho dôchodku, z predaja kvetov a predaja pleteného tovaru, ktorý predávala. Chcela sa raz vrátiť k svojej vášni, k cestovaniu a ísť tam, kam by ľudia nečakali, že by mohla cestovať 91-ročná babička.

Lokality zahŕňajú veľa miest v okolí Ruska, napr. Republika Tuva, Novosibirsk, Mount Elbrus a Moskva, ako aj miesta mimo Ruska, ako sú Nemecko, Thajsko, Tenerife, Taliansko, Vietnam a mnoho ďalších.

#7 Tenerife

#8 Istanbul

#9

Počas svojich ciest sa nebála zúčastňovať sa rôznych aktivít. Väčšinou to bola prehliadka pamätihodností a návšteva skutočne veľkolepých miest, ale tiež sa odhodlala cestovať na ťave v Izraeli alebo jazdiť na motorke vo Vietname, vyskúšať rafting, alebo zúčastniť sa rôznych festivalov.

#10 Nemecko

#11 Geografické centrum Ázie

#12

Vnuk jej vytvoril účet na sociálnych sieťach a Lena začala dokumentovať svoje cesty na Facebooku, Instagrame a YouTube. Bohužiaľ, babička Lena zomrela na rakovinu ešte v roku 2019 a jej YouTube a Instagram boli zmazané. Ako spomienka na jej cesty ostal iba účet na Facebooku, kde jej odkaz žije ďalej.

#13 Moskovské mrakodrapy

#14 Thajsko

#15 Belokurikha, Altai, Rusko

Lena je vynikajúcim príkladom, ktorý dokazuje, že v skutočnosti nikdy nie je neskoro začať robiť niečo, čo máte radi. Lena sa vrátila k cestovaniu, keď mala 83 rokov, iba 8 rokov pred svojou smrťou a precestovala skutočne množstvo krajín, čo dokazuje, aká energická v skutočnosti bola.

Zdroj: www.boredpanda.com
Zdroj foto: Baba Lena Erkhova

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights