Tento 11-ročný chlapec sa naučil háčkovať, keď mal iba 5 rokov

Ak veríte, že háčkovanie je zábavné iba pre babičky, budete prekvapení!

Jonah Larson sa preslávil vďaka svojmu neobvyklému koníčku – háčkovaniu. Chlapec sa stal na internete virálnym vďaka svojim úžasným schopnostiam a dnes už má rozbehnutý vlastný biznis. Jeho Instagram má viac ako 133 000 fanúšikov a viac ako 26 000 predplatiteľov na youtube!

Jonah, 11-ročný chlapec narodený v Etiópii, začal háčkovať, keď mal iba 5 rokov

Chlapec sa narodil v Etiópii a neskôr si ho adoptovala jedna rodina. Ako 5-ročný objavil návody na háčkovanie na youtube a neskôr už bol od toho úplne závislý. Kým sa to poriadne naučil netrvalo mu to vôbec dlho. Jonah čoskoro začal vyrábať palčiaky, prikrývky a obrusy na stôl.

Tu je niekoľko z jeho najpôsobivejších výtvorov

S pomocou svojej matky Jennifer zahájil Jonah svoje vlastné podnikanie s názvom Jonah’s Hands a predáva svoje ručne vyrobené veci. Potom, ako sa stal slávnym na internete, začali sa mu hrnúť ​​objednávky. Ľudí si chceli kúpiť jeho výrobky, no Jonasova matka sa rozhodla, že všetky objednávky nebudú môcť prijať. Chlapec je žiakom 6. ročníka a nemal by tak čas na svoje školské povinnosti. Talentovaný 11-ročný mladík dokonca dostáva poštu od fanúšikov, ktorí obdivujú jeho schopnosti a niektorí ho dokonca žiadajú o lekcie. 

V súčasnosti Jonah pracuje na knihe o háčkovaní

Niet pochýb o tom, že je to bystré dieťa. Jonah dokonca preskočil ročník, pretože na testoch IQ dosiahol nadpriemerné hodnotenie. Jonah dnes spolu so svojou matkou pracuje na knihe Hello, Crochet Friends! Ale chlapec má do budúcnosti ešte väčšie plány. V škole tvrdo pracuje a dúfa, že sa jedného dňa stane chirurgom.

Ale to nie je všetko. Jonah využíva svoj talent na to, aby podporil svoju rodnú Etiópiu. Posiela ľuďom svoje výrobky a zhromažďuje finančné prostriedky, aby pomohol etiópskym deťom dosiahnuť ich sny.

Zdroj: www.boredpanda.com
Zdroj foto: Instagram

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Tento 11-ročný chlapec sa naučil háčkovať, keď mal iba 5 rokov”