21-ročná študentka vyrába rúška pre nepočujúcich a nedoslýchavých ľudí – Tí ju za to milujú

Študentka menom Ashley Lawrence si všimla, že nikto nevyrába rúška pre nepočujúcich a nedoslýchavých. Tento problém sa rozhodla vyriešiť sama.

Ashley študuje na univerzite pre nepočujúcich v americkom štáte Kentucky. Keď si uvedomila, že pre nepočujúcich neexistujú prakticky žiadne rúška, rozhodla sa tento stav zmeniť.

                                                                                                  Ashley Lawrence

„Videl som na Facebooku, že ľudia vyrábajú opakovane použiteľné rúška, a zamyslela som: a čo nepočujúci a nedoslýchavý ľudia?“ – hovorí Ashley.

Spolu so svojou matkou začali rúška s priehľadným „okienkom“. Pre ľudí, ktorí komunikujú v posunkovej reči, je schopnosť čítať z úst nevyhnutná.

                                                                                                    Ashley Lawrence

„Aj keď nedochádza k žiadnemu fyzickému rozhovoru a používate gestá, polovica z toho, čo sa hovorí, sa v rúšku stratí,“ vysvetľuje Ashley.

Ashley zverejnila fotografiu svojho vynálezu na Facebooku a rýchlo zistila, že dopyt po takýchto rúškach je obrovský.

                                                                        Ashley Lawrence

Ashley a jej mama zatiaľ robia, čo môžu a rozdávajú ich zadarmo. Avšak kvôli rastúcemu dopytu plánujú zverejniť náčrty a pokyny, ako si tieto rúška vyrobiť doma svojpomocne. Založila si stránku, kde jej ľudia dobrovoľne posielajú peniaze, aby mohla kupovať potrebné materiály na výrobu.

 

Zdroj: lifter.com.ua

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “21-ročná študentka vyrába rúška pre nepočujúcich a nedoslýchavých ľudí – Tí ju za to milujú”