sobota, 27 júla, 2024

Anestéziológ o situácii v nemocniciach: “Lôžka sú limitované, technika je limitovaná, personál je už dávno za limitom…

Pandémia koronavírusu vyčíňa už rok a situácia sa s novým rokom na Slovensku nezlepšuje. Vedieme v počtoch úmrtí a počet hospitalizovaných rovnako stúpa.

Vláda tak po rokovaniach s odborníkmi pritvrdila a zaviedla ešte prísnejšie opatrenia. Premiér však ľudí vyzval však k opatrnosti a dodržiavaniu opatrení.

No aj napriek vážnosti situácie mnoho ľudí stále neverí čo sa okolo nás deje. Anestéziológ zo Spišskej Novej Vsi napísal dojemný status o tom aký sú niekedy lekári bezmocní.

Chce sa mi plakať

“Som Covid-19-depresívny!” týmito slovami začína status vyčerpaného zdravotníka.

Píše tak o tom, že ak by boli okolnosti normálne už by bol doma, deťom by prečítal rozprávku a uspal by ich. No všetko je však kvôli prebiehajúcej pandémii úplne inak.

“Za súčasných okolností, kedy som za posledných 10 dní strávil 120 hodín v práci, som aktuálne prišiel na lekársku izbu a chce sa mi plakať.

Nie nad sebou, ale nad ostatnými. V prvom rade nad mojimi pacientami, ktorým neviem pomôcť, a v druhom rade nad všetkými hlupákmi, ktorí svojou sebeckosťou dopustili toto celé a ktorých nie je vlastne ani možné spočítať – tak ich je veľa,” zveril sa anestéziológ Vlado.

Nechápem nikoho a nič

Zakaždým, keď sa vráti na lekársku izbu tak tŕpne či o 5 alebo až 50 minút sa bude musieť navliecť do ochranného oblečenia a ísť za pacientom a vedieť, že mu vôbec nevie pomôcť.

“Pretože predo mnou už všetci (samotný pacient, jeho obvodný lekár, internista,…), kompletne všetci skúsili všetko možné. Ja som ale len anestéziológ a nie Pán Boh, tiež dokážem len možné a nedokážem nemožné.

Avšak, čaká sa odo mňa, aby som rozhodoval o niekoho živote akokeby som Pánom Bohom mal byť,” dodal s tým, že má mnohokrát pri liečbe zviazané ruky.

Prizvukuje aj to, že nemocničných lôžok a potrebnej techniky je určitý počet a zdravotníci už nevládzu. “A ľudia naďalej nechápu. Ale vlastne ani ja už nechápem nikoho a nič,” dodal na záver.

 

Celý status si môžete prečítať tu:

Som Covid-19-depresívny! Za bežných okolností by som bol doma a mal už deti uložené, rozprávky dočítané, ležal v kľude v…

zdroj: vladokostelnik

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights