Na Slovensko dorazili ďalšie vakcíny. Prišlo 100 000 vakcín BioNTech/Pfizer

Igor Matovič informoval verejnosť o ďalšej dodávke očkovacích vakcín. Na Slovensko dnes malo doraziť 100 000 vakcín BioNTech/Pfizer.

Matovič v príspevku, v ktorom Slovákov informoval o dodávke, napísal, že je rád, že sa Slovensko môže v ťažkých časoch spoľahnúť aj na európskych partnerov.

Nečakaná dodávka je takzvanou SOS dodávkou. Dodávka nám bola zrejme doručená po tom, čo sa prehodnotila nepriaznivá situácia v súvislosti s počtom obetí a počtom nakazených na Slovensku. Igor Matoč v príspevku na sociálnej sieti napísal:

,,V marci bude mať Slovensko k dispozícii navyše o 100 000 registrovaných vakcín BioNTech/Pfizer.

Dobrá správa je, že práve tieto vakcíny sú vhodné pre tie najzraniteľnejšie skupiny, starších občanov.“ 

Krajiny vo veľmi zložitej epidemiologickej situácii dostávajú SOS dodávky vankcín, ktoré majú pomôcť preklenúť náročné obdobie v krajine.

Matovič zdôraznil, že od apríla by sa mali dodávky registrovaných vakcín výraznejšie zlepšiť a to kvôli štvrtej schválenej vakcíne Johnson and Johnson, pri ktorej stačí podať jednu dávku.

Matovič na záver príspevku dodal: ,,Okrem toho sa nám európski partneri, napriek ťažkej situácii, v ktorej sa sami nachádzajú, neustále ozývajú v reakcii na našu žiadosť o pomoc pre naše nemocnice.

Rumunsko, Poľsko, Nemecko, Belgicko, Dánsko, Bulharsko, Slovinsko, …. od zdravotníckych tímov až po lôžka na jednotkách intenzívnej starostlivosti. A to sa ráta dvakrát.“ Krajinám sa zároveň vrúcne poďakoval.

 

Zdroj: Facebook/Igor Matovič

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Na Slovensko dorazili ďalšie vakcíny. Prišlo 100 000 vakcín BioNTech/Pfizer”