Nemecko nám ponúklo pomoc. Slovenských pacientov s koronavírusom previezli do Nemecka

Záchranná služba Košice na sociálnej sieti uverejnila príspevok s fotografiami z prevozu pacienta s koronavírusom do Nemecka.

Zamestnanci Záchrannej služby Košice sprevádzali COVID pacienta s umelou pľúcnou ventiláciou z Bratislavy do Dortmundu. V uverejnenom príspevku je napísané:

,,Väčsinou pracujeme na zemi, dnes tak trochu aj vo vzduchu.✈️ Naši kolegovia zo Záchrannej služby Košice v týchto chvíľach sprevádzajú COVID pacienta s umelou pľúcnou ventiláciou na palube lietadla z Bratislavy do Dortmundu.

 Ďakujeme Nemecku za pomoc slovenským pacientom v týchto ťažkých časoch.🇸🇰🇩🇪“

V týchto dňoch sa realizuje prevoz viacerých chorých pacientov do okolitých zahraničných nemocníc.

Konkrétne do Nemecka sa počas dnešného dňa previezli dvaja pacienti, ktorí trpia závažnou formou koronavírusu. Okrem Slovenska využilo pomoc okolitých krajín aj Francúzsko či Holandsko, ktorým sa míňajú voľné nemocničné lôžka. Prevoz pacientov prebieha v rámci európskej solidarity.

Okrem Nemecka sa slovenskí pacienti s koronavírusom ocitli aj na juhovýchode Poľska, v Gorliciach.

Väčsinou pracujeme na zemi, dnes tak trochu aj vo vzduchu.✈️ Naši kolegovia zo Záchrannej služby Košice v týchto…

Uverejnil používateľ Záchranná služba Košice Sobota 6. marca 2021

 

Pre denník SME sa hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová vyjadrila, že Nemecká spolková krajina Severné Porýnie-Vestfálsko príjme niekoľko slovenských pacientov. Ivan Korčok, šéf slovenskej diplomacie, sa poďakoval Nemeckej spolkovej krajine Porýnie-Vestfálsko za urgentné ošetrenie slovenských pacientov.

Zdroj: Facebook/Záchranná služba Košice, svet.sme.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Nemecko nám ponúklo pomoc. Slovenských pacientov s koronavírusom previezli do Nemecka”