Nicholsonová upozorňuje, že zaočkovaní Sputnikom možno nedostanú očkovací preukaz. Matovič tvrdí opak

Podľa Martina Klusa, štátneho tajomníka na Ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, sa pripravovaný očkovací preukaz, s ktorým by sa mohlo cestovať už toto leto, nemusí vydávať aj pre zaočkovaných ľudí, ktorí sa nechajú zaočkovať ruskou vakcínou Sputnik.

Premiér Igor Matovič, ktorý šiel prvú dodávku ruskej vakcíny vítať dokonca osobne na letisko do Košíc, tvrdí, že táto informácia je lož a on sám vraj nedovolí, aby boli naši ľudia akokoľvek v rámci EÚ diskriminovaní.

Lucia Ďuriš Nicholsonová, poslankyňa Európskeho parlamentu za stranu Sloboda a Solidarita, sa rozhodla reagovať na slová premiéra príspevkom na svojej sociálnej sieti.

Podľa Nicholsonovej sú Matovičove slová len prejavom mesiášstva a vraj vôbec nepochopil, na akých princípoch spolupráce funguje EÚ.

Nicholsová Matoviča prirovnala k Orbánovi, ktorý sa odpojil od zvyšku členských štátov a nakúpil neregistrovanú vakcínu bez certifikátu EMA.

Nicholsonová v príspevku pokračuje: ,,Ak teda EK avizuje, že zverejní návrh covid pasu, ktorý bude platiť pre ľudí očkovaných vakcínami schválenými Európskou liekovou agentúrou, aby mohli cestovať v rámci EÚ, je to celkom logické. 

EÚ totiž nemôže dať zelenú vakcíne z Ruska, o ktorej nemáme dáta – nevieme, aká je bezpečná, aká je spoľahlivá a ani to, či je účinná voči mutáciám Covid 19.“

Podľa poslankyne Európskeho parlamentu sa Matovič a aj Orbán zachovali nezodpovedne nielen voči 25 krajinám EÚ, koaličným partnerom, ale aj voči občanom Slovenska a Maďarska.

Nicholsová dodala, že Matovič len „napína svaly“ na Facebooku a v skutočnosti už nepatrí do slušnej spoločnosti krajín EÚ. Svoj príspevok ukončila slovami: ,,Namiesto statusov na FB by mal pritlačiť na svojich ruských priateľov, aby čo najskôr požiadali o registráciu Európsku liekovú agentúru.“

Zdroj: Facebook/Igor Matovič, Lucia Nicholsonová verí v zdravý rozum

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Nicholsonová upozorňuje, že zaočkovaní Sputnikom možno nedostanú očkovací preukaz. Matovič tvrdí opak”