Prečo by sme si nemali čítať na toalete? Pozrite sa HLAVNÝ dôvod

Podľa britského prieskumu strávi priemerný Brit na toalete o niečo dlhšie ako 3 hodiny týždenne. To ďaleko presahuje odporúčaných 10 – 15 minút denne, čo je asi 1 hodina a 45 minút týždenne. A ak ste zvedaví, prečo ten čas tak plynie, potom sú vašou odpoveďou mobilné telefóny. Nemalo by byť prekvapením, že 75% Američanov priznalo, že používa svoj telefón na toalete.

 

1. Naše telefóny sú ihriskami pre choroboplodné zárodky.

Telefóny dokážu veľmi úspešne prenášať choroboplodné zárodky . Tie sa potom z displeja prenášajú do vašich súkromných oblastí. Môžu tiež zachytávať baktérie z ktoréhokoľvek povrchu kúpeľne, keď si umývate ruky alebo periete.

Štúdie preukázali, že telefóny sú zodpovedné za šírenie superbugu MRSA v zdravotníckych prostrediach. To môže znamenať, že náhodný pacient by mohol byť infikovaný.

2. Hemoroidy a iné problémy s konečníkom

Podľa  lekárov je normálne  na toalete stráviť 1 – 15 minút. Ak tam však trávite viac času, bude to tlačiť na konečník. A hemoroidy sú jedným z najvážnejších príznakov, po ktorých nasleduje  prolaps konečníka .

V druhom prípade vám konečník začne vypadávať z tela. Aj keď to znie veľmi strašidelne, lekári si nemyslia, že ide o stav núdze, pokiaľ to nenecháte bez liečby.

3.Pozornosť venujete mobilu.

Telefóny nielenže udržia váš mozog v stresovom režime, ale tiež vás odvrátia od každodenných činností. Ak si potrebujete  počas dňa oddýchnuť , skúste meditovať alebo si urobiť niekoľko cvičení . Aktiváciou svojho tela aktivujete aj svoj mozog. Pri jedení sa pokúste vychutnávať si jedlo  a nenáhlite sa s ním.

Ak meditácia nie je vaša vec, môžete sa obrátiť na knihy .  Pri čítaní sa bude neustále sústrediť na slová a nebude vás zaujímať telefón. Jednoducho sa odpojíte od všetkého, čo vás trápi, a vložíte sa do alternatívneho sveta.

4. S časom na toalete zaobchádzate ako so spôsobom úniku.

Štúdia  v roku 2016 zistil, že mnohí účastníci používajú svoje telefóny s cieľom potlačiť negatívne pocity a emócie. Rovnaké štúdia tiež ukázali, že študenti bojovali s nudou pomocou svojich telefónov  . Výsledkom je, že neustále používanie telefónov ako vyrovnávacie techniky by mohlo mať vážny dopad na naše duševné zdravie.

Jedným z pozitívnych výsledkov štúdie bolo, že telefóny skutočne pomáhajú niektorým ľuďom zvládať stresové situácie. Štúdia z roku 2014 však ukázala, že byť ďaleko od svojho telefónu môže byť pre mnohých mileniálov veľmi stresujúce.

5. Strácate čas.

Podľa  prieskumov všetci trávime na telefónoch priemerne 90 minút denne, čo je asi 3,9 roka za celý náš život. To znamená, že telefóny nás môžu odvrátiť  od našej práce a každodenných činností. Podľa tejto štúdie strácajú zamestnanci zhruba 5 hodín týždenne vecami nesúvisiacimi s prácou.

Mnoho ľudí teda priznalo, že namiesto pracovania kontrolujú svoje e-maily a sociálne médiá.

6. Zvykáte si na telefón.

Jedným z 3 hlavných príznakov závislosti na telefóne je strach z opustenia domova bez telefónu. Ďalšie 2 sú strach, že nemôžete posielať a dostávať správy, a mylný pocit, že dostávate upozornenia. Aj keď mnoho vedcov stále nebude používať slovo „závislosť“, existujú náznaky, že sa to skutočne deje.

Väčšina závislostí súvisí s prenosom  dopamínu . Telefóny poskytujú rovnaký dobrý pocit a používatelia sú spokojní pri každej komunikácii. Negatívne výsledky nadmerného používania telefónu zahŕňajú nízku sebaúctu , úzkosť alebo dokonca depresiu.

Už ste niekedy cítili, že vás telefón zožiera? Skúšali ste znížiť čas na obrazovke a ak áno, všimli ste si nejaké zmeny v celkovom zdraví?

zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Prečo by sme si nemali čítať na toalete? Pozrite sa HLAVNÝ dôvod”