Predĺžte životnosť vašej práčky za pár sekúnd. Tento trik mi ukázal náš opravár práčiek

V dnešnej dobe by sme si už asi ťažko vedeli predstaviť život bez práčky. A hoci to mnoho ľudí berie ako samozrejmosť, niektoré rodiny si ju nemôžu dovoliť, alebo za ňu dajú svoje posledné peniaze. Preto by sme sa o ňu mali starať tak, aby nám vydržala čo najdlhšie.

Nie vždy to však závisí od nás, pretože voda, ktorá tečie našimi potrubiami je tvrdá a presýtená rozličnými prímesami vyskytujúcimi sa v hrdzavých potrubiach.

Samozrejme, že na to môžete použiť prípravky na zmäkčenie vody, no tie nie sú veľmi najlacnejšie.

Môžete taktiež vyskúšať špeciálne prípravky proti usádzaniu vodného kameňa, ale nie vždy ich dokážete úplne dostať z vášho oblečenia. To znamená, že sú nebezpečné pre alergikov a malé deti.

Predĺžte život svojej práčke s týmto riešením.

Postačí, ak to budete robiť raz za 3-4 mesiace, ale v prípade, že u vás tečie tvrdá voda, vykonávajte tento postup častejšie.

Ako na to?

Všetko, čo musíte urobiť, je pridať do práčky kyselinu citrónovú.

Na štandardné pranie do 3,5 kg postačia 4 balíčky kyseliny citrónovej s hmotnosťou 15g. Vysypte ju do práčky a zapnite ju na celý cyklus pri maximálnej teplote.

Kyselina citrónová práčku vyčistí a odstráni vodný kameň, či iné usadeniny. Účinok uvidíte na vlastné oči, aj keď si do kanvice na vodu dáte 1 polievkovú lyžicu tohto prášku, prevaríte a necháte ju vychladnúť.

Ak ste ešte túto metódu neskúšali, neváhajte a povedzte o nej aj svojim priateľom!

налет

zdroj: takprosto.cc

zdroj: lg.co.ua

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Predĺžte životnosť vašej práčky za pár sekúnd. Tento trik mi ukázal náš opravár práčiek”