Tajná zbraň proti závažným ochoreniam! Toto varím raz týždenne a výsledky vidíme okamžite

Po tom, ako zistíte, čo všetko dokáže, kuraciu pečeň si pripravíte aj vy! Bude vám stačiť 20 minúť a chutné jedlo sa objaví na stole.

Ukázalo sa, že najlepší spôsob ako si zvýšiť hladinu hemoglobínu v krvi je jesť kuraciu pečeň, pretože obsahuje mnoho železa. Jeden z dôvodov, prečo ľudia s nadváhou nedokážu schudnúť, je aj nedostatok železa v krvi.

Okrem toho, pečeň sa radí medzi nízkokalorické potraviny a 100g pečene predstavuje len 137 kalórií. Preto ak ste na diéte, môžete ju brať ako maškrtu.

куриная печень тушеная

Na čo je užitočná kuracia pečeň?

Hoci som tento pokrm nepripravovala často, môj kocúr kuraciu pečeň zbožňoval a nevedel sa jej nabažiť. Mal lesklé fúzy a srsť v perfektnom stave. Bol v skvelej kondícií, plný energie a každý sa ma pýtal aké žrádlo mu dávam.

Medzi ďalšie hodnotné vlastnosti kuracej pečene patrí napríklad jej ľahká stráviteľnosť a rýchle posilnenie organizmu prospešnými látkami. Niet divu, že sa odporúča aj pacientom po operácii, kedy stratili veľa krvi.

черный кот с желтыми глазами фото

Pečeň obsahuje vitamíny A, C, B6, B12 a kyselinu listovú. Okrem toho v sebe má stopové prvky ako meď, zinok, vápnik, mangán, železo a chróm. Bez nich by telo nemohlo fungovať tak, ako by malo!

Je veľmi užitočná na posilnenie kardiovaskulárneho systému. Heparín obsiahnutý v pečeni normalizuje zrážanlivosť krvi a je dobrou prevenciou proti infarktu myokardu. Lyzín je látka, ktorá zabraňuje vzniku aterosklerózy. Pri nedávnej štúdii výskumníci naznačujú, že by mohla mať aj protirakovinové účinky.

Tu je návod, ako si rýchlo a chutne pripravíte kuraciu pečeň. Pri výbere pečene uprednostnite hladšiu, pružnejšiu a lesklejšiu. Nikdy nekupujte pečeň so škvrnami, je to dôkaz, že bola dlhú dobu v mrazničke!

Dusená kuracia pečeň na smotane

Ingrediencie (na 2 porcie)

  • 400g kuracej pečene
  • 3 cibule
  • 3-4 lyžice rastlinného oleja
  • 2-4 lyžice kyslej smotany
  • Čierne korenie
  • Soľ
  • Petržlenová vňať (podľa chuti)

Príprava

  1. Cibuľu očistite, umyte a narežte na polovičné kolieska.

  1. Pečeň umyte, utrite a narežte na kúsky.

  1. Zahrejte si panvicu, dajte na ňu olej, pridajte cibuľu a smažte 3-4 minútky, za stáleho miešania až dozlatista.

  1. Pridajte pečeň a počas miešania smažte ďalšie 3-4 minúty na silnejšom plameni. Osoľte a okoreňte.

  1. Nezabudnite na 3-4 lyžice kyslej smotany.

  1. Všetko poduste na strednom plameni po dobu 5 minút.

  1. Hotový pokrm môžete ozdobiť napríklad čerstvou petržlenovou vňaťou

Kuracia pečeň by sa po zhotovení mala hneď skonzumovať a nenechávať ju na ďalší deň. Varené jedlo by v žiadnom prípade nemalo chutiť zhorknuto, bolo by to znamenie, ktoré naznačuje zlú kvalitu výrobku.

Podeľte sa týmto článkom s vašimi priateľmi, aby sa aj oni dozvedeli o tejto zdravej potravine!

zdroj: takprosto.cc / russianfood.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Tajná zbraň proti závažným ochoreniam! Toto varím raz týždenne a výsledky vidíme okamžite”