Tento test odhalí váš skutočný sluch! Vyskúšajte si, či nepotrebujete lekára

Vždy vás zaujímalo, aký dobrý je váš sluch?

Na YouTube je niekoľko videí, ktoré poskytuje jednoduchú verziu testu sluchu, ktorá vám poskytne približnú predstavu o vašom sluchu.

Priemerný človek je schopný počuť frekvencie niekde medzi 20 Hz až 20 000 Hz. Čím vyššiu frekvenciu počujete, tým lepšie sú vaše sluchové schopnosti. Ako starneme, naša schopnosť počuť vysoké frekvencie má tendenciu klesať.

Dobrým príkladom testovacieho videa sluchu na YouTube je video od spoločnosti Bright Side.

Počuješ skutočne dobre alebo to je s tvojim sluchom skutočne zlé? Vyskúšaj to!

Aby ste dosiahli správny výsledok, budete potrebovať slúchadlá a byť v tichom prostredí. Test začne prehrávať zvuk na najvyššej frekvencii 20 000 Hz a postupuje smerom nadol, aby ste mohli zastaviť video v presnom okamihu, keď začnete počuť šum. Takto dokážete zaznamenať najvyššiu frekvenciu, ktorú počujete.

„Čím je váš sluch horší, tým máte menšiu šancu, že budete počuť spev vtákov, pípanie vašej mikrovlnnej rúry a dokonca aj spoluhlásky ako s, h alebo f.“

Bright Side tvrdí, že test je presný na 100%, ale do hry môže vstúpiť veľa faktorov, ako napríklad kvalita zariadenia, na ktorom počúvate video, alebo akýkoľvek šum v pozadí.

Iný účet YouTube s názvom Human Test Box poskytuje video, ktoré začína pri nízkom zvuku 20 Hz a pomaly stúpa, kým nestratíme schopnosť daný zvuk počuť.

Vyskúšali ste si sluchový test? Dajte nám vedieť v komentároch, ako ste dopadli.

Zdroj
Zdroj foto: www.pexels.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Tento test odhalí váš skutočný sluch! Vyskúšajte si, či nepotrebujete lekára”