Viete ako sa zmení človek, keď prestane piť alkohol? Pozrite si týchto 15 zmien, ktoré dokazujú, že alkohol nie je kamarát

„Všetko s mierou!“ je jedným z mnoha pravidiel s ktorým sa stretávame v našom každodennom v živote. Čo sa týka alkoholu, platí toto pravidlo obzvlášť.

Príliš veľká konzumácia alkoholu vám môže spôsobiť vysoký krvný tlak (hypertenziu), čo zvyšuje riziko infarktu, alebo mŕtvice. Alkohol okrem iných rizík, môže spôsobiť, že začnete naberať veľa prebytočných kilogramov, vďaka kalóriám, ktoré sa ukrývajú vo vašich obľúbených drinkoch ( pol litra piva obsahuje cca 200 kalórií a cca 230 kalórií obsahuje 100 g vodky ).

Ak sa ťažký alkoholik rozhodne skoncovať so závislosťou, jeho fyzická premena je ohromujúca. Pozrite si fotografie ľudí, počas a po skončení užívania nadmerného množstva alkoholu a pochopíte, čo máme na mysli.

Niektorých len ťažko rozpoznať pri porovnaní ich fotografie z minulosti. Tieto obrázky slúžia ako varovanie, pred tým, čo sa môže stať, ak by títo abstinenti opäť podľahli alkoholu.

1 a pol roka bez alkoholu

5

5 rokov bez alkoholu

10

6 mesiacov bez alkoholu

4

1 a pol roka bez alkoholu

6

7 mesiacov bez alkoholu

1

500 dní bez alkoholu

12

1 rok bez alkoholu

9

1 rok bez alkoholu

8

8 a pol mesiaca bez alkoholu

3

1 rok bez alkoholu

2

300 dní bez alkoholu

7

1 rok bez alkoholu

11

Zdroj/Foto: Boredpanda.com

 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Viete ako sa zmení človek, keď prestane piť alkohol? Pozrite si týchto 15 zmien, ktoré dokazujú, že alkohol nie je kamarát”