sobota, 27 júla, 2024

Vybavenie, ktoré vám uľahčí materstvo

Materstvo je téma, ktorá je veľmi preberaná a stereotypizovaná v rámci celého sveta. V súčasnosti ženy často riešia rozkol medzi ich pracovným životom a rolou matky, no zároveň chcú plniť všetky svoje úlohy naplno a so zodpovednosťou. Výchova dieťaťa je nesmierne náročná a namáhavá a preto si nejedna mamička povie, že by potrebovala pomoc. V tomto článku vám prinášame tipy na vybavenie, ktoré vám môžu uľahčiť materstvo.

Novorodenec a deti do jedného roka

Novorodenec potrebuje pozornosť rodičov nonstop a aj počas spánku je potrebné ho kontrolovať. Vtedy vám však môže pomôcť baby phone, ktorý kontroluje spánok dieťaťa aj keď sa nachádzate v druhej miestnosti. V súčasnosti existujú aj varianty so zabudovanou kamerou, aby ste vaše bábätko mohli nerušene kontrolovať a pritom sa starať o domácnosť, či riešiť pracovné záležitosti.

Rovnako je pre takéto bábätko, ktoré spinká v postieľke veľmi vhodným vybavením monitor dychu. Umožňuje totiž maminke spať pokojným spánkom, pretože kontroluje dych novorodenca. Tento prístroj nestojí veľa peňazí, ale môže bábätku zachrániť život, pokiaľ by došlo k nešťastiu so zastavením dýchania. Inštaluje sa priamo na plochu, kde bábätko spí a ide o spoľahlivý zdroj informácií.

Deti staršie ako jeden rok

Staršie deti sú už omnoho pohyblivejšie a vnímavejšie. Je preto potrebné sa im omnoho viac venovať a tiež sa zameriavať aj na formovanie ich slovnej zásoby, motoriky a podobne. Pre matku, rovnako ako aj pre otca je preto nesmierne dôležité tráviť s takýmto dieťaťom kvalitný čas. Napriek tomu však nie je možné venovať dieťaťu čas celý deň, pretože je potrebné sa venovať domácnosti a chodu bežného života.

Skvelou vychytávkou pre staršie deti, ktorá vám môže uľahčiť materstvo je detský kútik. Vytvorte si napríklad v obývačke hrací priestor, kde dieťa bude mať obľúbené hračky, teplý koberček a snažte sa, aby takýto priestor bol pre neho bezpečný. Takto ho môžete kontrolovať, dieťatko sa bude hrať a popritom si stihnete urobiť aj niektoré aktivity, ktoré sú pre vás nevyhnutné.

Aktivít pre deti je mnoho, no väčšinou si vyžadujú aj plné sústredenie rodiča. Snažte sa vašim deťom venovať plnú pozornosť v období, keď ju od vás vyžadujú. Kvalitný čas zahŕňa hranie, vzdelávanie, budovanie autority, rovnako ako aj láskavého vzťahu. Rodičovstvo je zodpovednosť, no uvedomte si, že aj vy potrebujete prestávku a doprajte si čas aj pre seba. Snažte sa brať rodičovstvo prakticky a nemyslite len na potreby dieťaťa ale aj na potreby vášho každodenného života a psychického zdravia.

Zdroj obrázku: Liudmila Fadzeyeva / Shutterstock.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights