back to top
streda, 24 apríla, 2024

11 vecí, ktoré počuje každá tehotná žena. A len 5 z nich je naozaj pravda!

Tehotenstvo je úžasné obdobie života každej ženy, ktoré je tiež plné rozdielnych a protichodných pocitov a emócií. Vo svojom vnútri prežívajú šťastné očakávania, nádej, starosti, obavy a radosť…

A možno ani jedna osoba na svete nedostane také obrovské množstvo rád a informácii ako tehotná žena. Príbuzní, priateľky, kolegyne a dokonca aj susedia z druhého poschodia –

každý začne rozprávať, ako to bolo v ich prípade, a zdieľa svoje skúsenosti, pričom k tomu pridáva nejednu múdrosť a varovania o tom, ako často sa dieťa musí pohybovať v brušku a prečo si nemôžete dať ostrihať vlasy alebo háčkovať.

Do vašej mysle sa tak dostane nespočetné kvantum informácií, ktoré vám tak akurát rozhodia váš vnútorný pokoj a z vás sa môže stáť klbko nešťastia.

Rozhodli sme sa prísť na pomoc týmto ženám a ozrejmiť im fakty aj mýty týkajúce sa tohto najvýznamnejšieho obdobia nejednej ženy.  Toto je 11 tipov, ktoré počuje takmer každá tehotná žena, ale len niektoré z nich sú pravdivé!

  1. Tehotenstvo nie je choroba, preto by sme mali žiť tak, ako aj pred ním

„Samozrejme, tehotenstvo nie je choroba!“, tvrdia gynekológovia, ale mali by ste dodržiavať šetrný životný štýl.

Nesnažte sa pracovať od rána do noci. Urobte si čas na prechádzky a kvalitný odpočinok. Tehotná žena by mala mať zdravý denný režim! S tým je spojená aj zmena jedálnička, najmä vtedy, ak predtým nebola príliš vyvážená.

Je potrebné vzdať sa zlých návykov, ktoré zahŕňajú nielen alkohol a fajčenie, ale aj dlhé sedenie u počítača, ktoré je tiež pomerne škodlivé.

  1. Žena hlúpne a nastáva u nej zmena charakterových vlastností

„Stav ženy možno pravdepodobne opísať aj takýmito slovami,“ zasmiala sa pôrodná asistentka. „Je to preto, že hormón progesterón, ktorý sa uvoľňuje počas tehotenstva, ovplyvňuje neokortex, časť mozgu, ktorá je zodpovedná za ľudské myslenie a emócie.“

Charakter sa mení iba v tom zmysle, že žena sa stáva emocionálnejšou, napríklad môže plakať v situácii, ktorej by predtým ani len nevenovala pozornosť.

V tomto období je preto nutné, aby sa so ženou zaobchádzalo pozorne a trpezlivo. Je nutné brať ohľad na to, že jej stav je ovplyvnený biochémiou tela a ona s tým nedokáže nič robiť.

  1. Preprava lietadlom je veľmi nebezpečná!

Všetko závisí od toho, ako prebieha tehotenstvo. Letecké spoločnosti neumožňujú ženám lietať počas posledných mesiacov tehotenstva. A dôvodom je, že pôrod na palube nepoteší ani cestujúcich, ani posádku a ani samotnú rodičku. Navyšem absencia pôrodnej asistentky v lietadle zvyšuje možné riziká pôrodu!

Najjednoduchšie je, ak žena letí v druhom trimestri tehotenstva.

  1. Priberá sa počas tehotenstva aj po ňom

Nie, nie. Naopak, tehotenstvo nie je dôvodom k zvýšeniu telesnej hmotnosti. A hormóny, ktoré sa uvoľňujú počas tehotenstva, omladzujú ženu. „Rozkvitá“ a neraz sa stane, že schudnú.

Správna strava je však mimoriadne dôležitá. Dôležité je poskytnúť telu všetky potrebné látky, no nie je nutné jesť viac, ako predtým.

  1. Nemali by ste sa strihať a lakovať si nechty

Neexistuje žiadny vedecký dôkaz, že strihanie vlasov počas tehotenstva môže poškodiť matke alebo jej dieťaťu. Omnoho škodlivejšie je, ak sa žena cíti neatraktívne!

Na farbení vlasov nie je nič prospešné, hoci len malé množstvo chemikálií sa absorbuje cez pokožku hlavy. Je dôležité, aby miestnosť kaderníčky bola dobre vetraná, pretože citlivosť na pachy sa počas tehotenstva zvyšuje. Môžete si tiež vybrať farbu bez amoniaku.

Čo sa týka lakov na nechty, v súčasnosti už existujú aj varianty, ktoré nie sú tak chemicky škodlivé. Môžu ublížiť iba pri vdýchnutí, pretože pokožka ho už do seba neabsorbuje.

  1. Ak má vaše dieťa menej ako tri mesiace, neukazujte ho okoliu

Tento názor má aj lekárske vysvetlenie. Počas tohto obdobia je imunitný systém dieťaťa ešte stále veľmi zraniteľný a cudzie mikróby sú pre neho mimoriadne nebezpečné.

  1. Ak budete veľa jesť, vaše dieťa bude tučné

To nie je pravda. Hmotnosť, ktorú žena naberie počas tehotenstva, nesúvisí s rýchlosťou vývoja dieťaťa a zvýšením jeho hmotnosti.

Po jednej z týchto štúdií sa ukázalo, že ženy počas tehotenstva získali v priemere o 4 kilogramy menej, než tie, ktoré sa v jedení neobmedzovali.

  1. Pôrod je bolestivý

„ To závisí to od toho, nakoľko žena pochopí, čo má v danom čase robiť!, hovorí pôrodník a gynekológ.

„Áno, všetci vieme, že pôrod je bolestivý porodiť,“ hovorí. „ A ako inak by nám príroda mala dať dostatočne zreteľný signál, ktorý nemožno ignorovať, ak nie cez bolesť? Ak by žena tento signál nedostala, potom by vôbec nevedela, že rodí, a nemohla by sa na to dobre pripraviť.

Navyše, počas pôrodu sa z tela uvoľňujú endorfíny, látky proti bolesti, ktoré zabezpečia, že žena nemá bolestivý šok. Preto bolesť pri pôrode je vždy ten druh bolesti, ktorý žena vie tolerovať, nikdy neprekročí tento limit.

  1. Bolesť pri menštruácii bude po pôrode minulosťou

A to je pravda, ale len z polovice. Vedci z Číny sledovali 7 rokov viac ako 3 000 žien. Počas tohto obdobia niektoré z týchto žien porodili, pričom u mnohých menštruujúcich ženách nastálo výrazne zmiernenie bolesti. Bohužiaľ, nebolo to tak vo všetkých prípadoch.

Medzi tými, ktoré podstúpili cisársky rez, 51% trpelo týmito bolesťami, a u tých, ktoré rodili prirodzeným spôsobom, 35% žien zažilo rovnakú bolesť.

  1. Po pôrode vzniká depresia

Taká vec ako „popôrodná depresia“ naozaj existuje. Ak má ale žena dostatok času na zotavenie po pôrode, vznik popôrodnej depresie je menej pravdepodobný.

Žena po pôrode potrebuje psychologickú podporu od svojich blízkych a normálny odpočinok. Ak počas prvých 40 dní prevezme niekto iný kontrolu nad celou domácnosťou a žena sa len ponorí do materstva, do starostlivosti o dieťa, potom sa u nej neobjaví žiadna popôrodná depresia.

Súhlasíte s týmito tvrdeniami? Podeľte sa s nami o vaše skúsenosti!

zdroj: takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne...

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína...

Ak vidíte vedľa novorodenca nálepku s fialovým motýľom, mali by ste vedieť, čo to znamená.

Symbol fialového motýľa ste možno videli na pôrodníckom oddelení...

Newsletter

Prečítaj si

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne...

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína...

Ak vidíte vedľa novorodenca nálepku s fialovým motýľom, mali by ste vedieť, čo to znamená.

Symbol fialového motýľa ste možno videli na pôrodníckom oddelení...

Mám 45 rokov a až dnes som zistila, že na farbe hubky na riad záleží! TOTO BY STE MALI VEDIEŤ

Hubky na umývanie riadu sa nachádzajú v každej kuchyni...
Romana
Romana
Volám sa Romana a pre mysmezeny.sk píšem niekoľko rokov. Milujem písať o vzťahoch a ezoterike. Okrem toho ma veľmi baví môj psík. 🥰

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne a otvorene prehovorila o svojom rozhodnutí nemať deti vo videu na TikToku. Žiaľ, musela zverejniť aktualizáciu,...

Manželstvo Richarda Gerea s o 33-ročnou mladšou manželkou, ktorá kedysi spávala na ulici, má „silnú karmickú energiu“

Po tom, čo Richardovi Gerovi stroskotali prvé dve manželstvá, sa herec rozhodol, že sa už nebude zapájať do srdcových záležitostí a mať ďalšie deti,...

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína a olív, starobylých kamenných uličkách a malebných plážach  Antonia venovala celý svoj život výchove svojej...
Verified by MonsterInsights