back to top
sobota, 20 apríla, 2024

Ak sa vám ráno vstáva ťažko z postele, znamená to, že…

Ste jedným z tých ľudí, ktorí potrebujú buldozér na to, aby sa vykopali ráno z postele? Posúvate budík o 5 minút neskôr minimálne 100-krát? Ak by ste mali tú možnosť, spali by ste každý deň až do obeda?

Ak ste si na tieto otázky odpovedali kladne, máme pre vás dobrú správu: vedecké štúdie hovoria, že ste pravdepodobne múdrejší a šťastnejší, ako ľudia, ktorí vstanú hneď po prvom zazvonení budíka.

Alebo ste len super leniví. Alebo to je oboje.

Podľa štúdie, ktorú nazvali „Prečo sú soví ľudia múdrejší“, ľudia, ktorí veľa spia a kontrolujú si kedy chodia spať a kedy vstávajú, sú múdrejší, kreatívnejší a vo všeobecnosti šťastnejší ako tí, ktorí to nerobia.

Štúdia, ktorá bola vedená výskumníkmi Satoshi Kanazawa a Kayya Perina, naznačuje, že tlačidlo na posunutie budíka je novým technologickým vynálezom a je to niečo, čo ľudia predtým nemali.

To znamená, že nie sme vývojovo prispôsobení na pohodlné vyspávanie a ignorovanie každodenných povinností.

Výskumníci však teoretizujú, že schopnosť posunúť budík o niekoľko minút neskôr a prispôsobiť sa tomuto novému životnému štýlu, ignorovaním vonkajších podnetov, ktoré vás zvyčajne vytiahnu z postele, je znakom inteligencie, pretože ukazuje silnejší cit pre sebakontrolu.

Ignorovanie budíka znamená, že budete brať do úvahy to, čo vaše telo potrebuje, než to, aby ste dodržali určité pravidla.

To podľa autorov výskumu znamená, že ste kreatívnejší, ambicióznejší, nezávislý a tiež to, že problémy riešite omnoho efektívnejšie.

Bill Murray Reaction GIF - Find & Share on GIPHY

Navyše, v štúdii z roku 1998 sa zistilo, že ľudia, ktorí išli spať po 11 hodine večer a zobudili sa o 8 hodine ráno mali uvoľnený životný štýl a zarábali viac peňazí.

Možno by sme mali všetci spať 12 hodín a prebudiť sa len vtedy, keď budeme chcieť. Skúste to, možno to bude naozaj fungovať!

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom...

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Newsletter

spot_img

Prečítaj si

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom...

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Takto vyzerala súťaž mužskej krásy v roku 1941. Pripravte sa na svalnatých mužov

Asi nikoho neprekvapí, že aj kulturistika sa za posledných...
Romana
Romana
Volám sa Romana a pre mysmezeny.sk píšem niekoľko rokov. Milujem písať o vzťahoch a ezoterike. Okrem toho ma veľmi baví môj psík. 🥰
spot_imgspot_img

Svetové predčasne narodené dieťa prekonalo 0% šancu na prežitie a tento rok oslávilo svoje tretie narodeniny.

Vtedy ste to ešte nevedeli, ale 6. júna 2020 sa Beth Hutchinsonová zapísala do histórie tým, že porodila predčasne narodené dieťa na svete. Táto novopečená...

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom internetu zdieľal so svojimi kolegami a tak sa mohla dostať až k nám. Otázku položili...

Žena necháva každú noc postieľku svojho dieťaťa pred vchodovými dverami. Všetkých prekvapila, keď vysvetlila dôvod tohto správania

Catherine Lucreová, matka a babička štyroch detí z Austrálie, necháva každý večer postieľku svojho dieťaťa vedľa. Takéto správanie vyvoláva u cudzích ľudí veľa otázok,...
Verified by MonsterInsights