sobota, 27 júla, 2024

Čo sa stane s vašou pokožkou, ak budete piť teplú vodu každý deň?

Väčšina ľudí nevie, že pitie vlažnej vody vášmu telu a pokožke ponúka niektoré exkluzívne výhody. Lekárski odborníci v skutočnosti tvrdia, že voda je najpriaznivejšia, keď ju pijete teplú.

Dokonalá teplota je niekde medzi 48°C a 60°C.

1. Čistí vašu pokožku

Teplá voda môže pomôcť pri detoxikácii tela. Pretože pitie teplej vody spôsobuje zvýšenie telesnej teploty a človek sa potí. To vám zase pomôže zbaviť sa toxínov a uľahčí vašim tráviacim orgánom s vylučovaním nečistôt. Čistenie tela zvnútra lieči pokožku navonok, vďaka čomu je zdravá a žiariaca.

2. Zabraňuje predčasnému starnutiu

Okrem toho, že vďaka toxínom sa nám tvoria vyrážky, môže vaša pokožka rýchlejšie starnúť a vznikajú vám tmavé kruhy a nafúknuté vačky pod očami. Pitie teplej vody napomáha zregenerovať kožné bunky, ktoré sú poškodené škodlivými voľnými radikálmi a dodáva pokožke hladší tvár.

3. Udržuje svrbivú pokožku hlavy na uzde

Teplá voda udržuje vašu pokožku hlavy hydratovanú, čo znamená, že je menej pravdepodobné, že sa vám objavia lupiny. Keď je pokožka hlavy zdravá a vlhká, udržuje vaše vlasy lesklé a jemné. Ako ďalší bonus voda aktivuje nervové zakončenia v korienkoch vlasov, čo podporuje ich nový rast.

4. Rozžiari vašu pokožku

Pravidelné pitie teplej vody pomáha telu odbúravať tukové zásoby, uvoľňuje svaly a zvyšuje prietok krvi. Zvýšený krvný obeh omladzuje bunky pokožky a udržuje ich vyživené. Poskytuje vašim bunkám pokožky kyslík a eliminuje odpadové látky, oživuje a obnovuje pokožku.

5. Pomáha vyťažiť z produktov starostlivosti o pleť maximum

Pitie teplej vody je najjednoduchší spôsob, ako naštartovať metabolizmus, čo následne pomôže pokožke profitovať zo všetkých krémov a zvlhčovačov, ktoré na ňu nanášate. Pretože problémy s črevom vám nedovolia prijímať dostatok vitamínov a výživných látok z potravy, môžu pokožke zabrániť v tom, aby vyzerala čo najlepšie. Ak si dáte pohár teplej vody, vaše črevo bude šťastné a pokožke pomôže získať všetky potrebné živiny, aby zostala mladšia dlhšie.

6. Hydratuje vašu pokožku

Bez ohľadu na to, aký drahý je váš hydratačný krém, nikdy nemôže udržať vašu pokožku bez vrások, ak nepijete dostatok vody. Niečo také jednoduché ako každodenné pitie teplej vody vám môže pomôcť vyrovnať tón pleti, znížiť opuch a napnúť vašu pokožku.

7. Chráni pokožku pred infekciami

Plný pohár teplej vody chráni vaše obličky a pomáha v boji proti zápalom. Keď sú vaše orgány čisté, vaša pokožka je menej náchylná na infekcie. Pre lepšie výsledky pridajte niekoľko kvapiek citrónovej šťavy.

Zdroj
Zdroj foto: www.pexels.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights