Odplienkovať drobca už za 3 dni? S touto metódou sa to dá! Ešte nikdy to nebolo tak jednoduché

Všetci rodičia bezpochybne s radosťou sledujú ako ich deti rastú a vyvíjajú sa. Každý krôčik k niečomu novému je iní, niektoré sú komplikovanejšie ako ostatné. Napríklad, keď chcete svoje dieťa naučiť chodiť na záchod a zbaviť ho plienok. Častokrát je to dlhá a náročná cesta no my Vám prezradíme metódu, ktorá je na 100% účinná.

Fellom technika je založená na tom, že doma bude Vaše dieťa chodiť “dole bez” a na verejnosti bude nosiť voľné nohavice no nebude mať pod nimi nič. Počas noci sa ale odporúča aby dieťa malo plienku. 

Pri tejto metóde musíte dodržať tieto veci:

V byte alebo v dome rozložte na viacero miest nočníky. Najlepšie ak by bol jeden nočník v každej miestnosti.

Vždy majte pri sebe plienky a náhradné oblečenie ak by náhodou došlo k “nehode”.

Ak žijete na mieste, kde je chladno, zakúrte trochu viac a svojmu dieťaťu obujte ponožky.

 

 

Prvý deň

  • Nechajte svoje dieťa chodiť “dole bez” celý deň a sledujte ho/ju. Ak budú chcieť vykonať potrebu, odneste ich na najbližší nočník.
  • Dávajte svojmu dieťaťu jedlá s vysokým obsahom soli a vody. Doprajte im dostatočné množstvo tekutín aby následne chodili častejšie na potrebu.
  • Ak budete potrebovať ísť Vy alebo Váš partner na záchod, zoberte svoje dieťa so sebou. Ukážte im všetky kroky, ktoré pri používaní záchodu robíte. Deti sa mnoho naučia pomocou názornej ukážky.
  • Oslavujte so svojím dieťaťom každé úspešné a správne použitie nočníka/záchodu. Ak sa im to podarilo aspoň 10- až 12-krát budú vedieť nočník/záchod používať aj samé.
  • Ak sa Vášmu dieťaťu nepodarí použiť nočník v žiadnom prípade ich nekarhajte. Namiesto toho im povedzte, že to patrí do nočníka/záchoda, nie inam.
  • Predtým ako si idú zdriemnuť alebo ich ukladáte spať, pripomeňte im, že by mali použiť nočník/záchod (nikdy sa ich nepýtajte či im treba ísť na nočník/záchod). Pred tým ako zaspia im dajte plienku aby ste predišli “nehodám”.

Druhý deň

  • Pridržiavajte sa bodov z prvého dňa. No pre zmenu zoberte dieťa aspoň na hodinu mimo domu, napríklad na poobedňajšiu prechádzku. Najprv počkajte aby Vaše dieťa použilo nočník/záchod a hneď s ním choďte na prechádzku. To ich naučí používať záchod samým od seba.
  • Pred odchodom dieťaťu oblečte iba voľné nohavice no nedávajte mu/jej plienku alebo spodnú bielizeň. Cieľom je prísť domov bez toho aby sa stala nejaká “nehoda” alebo aby Vaše dieťa potrebovalo použiť nočník/záchod.
  • Nechoďte ďaleko od domu, prejdite sa po Vašej ulici. Pre istotu so sebou vezmite aj prenosný nočník.

Tretí deň

  • Držte sa bodov z prvého dňa. Na tretí deň zoberte svoje dieťa na prechádzku 2-krát za deň – hodinu ráno a hodinu poobede. Zakaždým navrhnite dieťaťu aby použilo nočník/záchod ešte pred odchodom von.
  • Opäť mu/jej oblečte voľné nohavice bez plienky alebo spodnej bielizne. Vezmite si prenosný nočník ale aj náhradné oblečenie ak by to neprebiehalo hladko.

Ak by táto metóda nepreukazovala pri Vašom dieťati výsledky, počkajte 6 až 8 týždňov a skúste to znova. Nezabúdajte, že táto technika si vyžaduje dávku trpezlivosti, poskytovanie opory pre Vášho drobca a v neposlednom rade aj čas.

 

Skúsili by ste túto metódu? Ako ste odplienkovali Vaše deti?

zdroj:takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Odplienkovať drobca už za 3 dni? S touto metódou sa to dá! Ešte nikdy to nebolo tak jednoduché”