sobota, 27 júla, 2024

Suché a poškodené vlasy: Ako si uchovať zdravý vzhľad vlasov? – Odborník radí TOTO

Vlasy sú neoddeliteľnou súčasťou imidžu takmer každej ženy. Na ich dĺžke až tak nezáleží, no kvalita je skutočne dôležitá. Niektoré majú rady krátke vlasy, zatiaľ čo iné majú veľkú radosť z toho, keď si každé ráno zapletú dlhý vrkoč. Je to veľmi individuálna. Ale určite sa všetky zhodnú na tom, že nikto nemá rád suché a poškodené vlasy …

SUCHÉ A POŠKODENÉ VLASY

Neustále farbenie vlasy mimoriadne poškodzuje. A hoci po odchode zo salónu sú vaše vlasy jemné a upravené, už po prvom umytí zistíte, že všetko je inak. Čakajú vás tak rána, kedy ste nútené tráviť niekoľko minút úprave vášho vzhľadu a treba uznať, že nie vždy na to máme energiu prípadne čas.

woman waving her hairUnsplash

Ak vás už unavuje experimentovanie a chcete si len tak umyť vlasy a okamžite získať prijateľný účes, skúste niekoľko nasledujúcich tipov.

Prvým krokom je obnova zostávajúcich vlasov. Odstrihnutie toho, čo už je nenávratne poškodené. Následne je dobré, aby si prešli obnovujúcou kúrou, vďaka ktorej už nebudete musieť používať fén či žehličku. Tým sa obmedzí aj proces krepovatenia vlasov.

Šampón, kondicionér a maska ​​na vlasy by mala byť bez sulfátov. V tomto poradí ich nanášajte aj na svoje vlasy pri každom umývaní.

woman standing next to pink wall while scratching her headUnsplash

Čo robiť s farbou?

Namiesto zosvetľovacích a bežných farieb skúste prejsť na henu. Áno, hena vlasy vysušuje,  ak však nanášate henu na neporušené vlasy a pravidelne aplikujete masky aspoň dvakrát týždenne, potom budú vaše vlasy vyzerať skvele.

Je tiež dôležité správne určovať priority, berúc do úvahy vaše zdroje, ako sú čas a financie. Ak sú obmedzené, potom možno stojí za to staviť na kvalitu vlasov a prestať ich poškodzovať aspoň zosvetľovaním.

women's purple hairUnsplash

Ale ak vám takéto experimenty skutočne prinášajú potešenie, nemali by ste nič ľutovať. Najmä ak máte dostatok finančných prostriedkov na to, aby ste dôverovali skúsenému kaderníkovi. Je však lepšie, aby ste takto neexperimentovali u vás doma.

Vždy budete mať čas zostrihnúť poškodenú dĺžku a obnoviť vlasy. Predsa len: „Vlasy nie sú zuby, dorastú!“

 

Zdroj: takprosto.cc

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights