V 50-tke dochádza v telách žien k zmenám, o ktorých 90% z nich nevie

Čas plynie, všetko sa mení, no predsudky ostávajú. Je ale načase sa s nimi rozlúčiť, najmä ak máte viac ako 50 rokov!

Mnohí tento vek ženy považujú za znak staroby, no je nutné povedať, že sú na veľkom omyle. Podľa klasifikácie WHO sa staroba začína, keď dosiahneme vek 75 rokov, vek po 60 je jej predchodcom a obdobie medzi 45.-60.rokom života patrí k strednému veku, kedy pociťujeme rozkvet síl. 50-ročné dámy sú preto ženy v zrelom veku.

 

Je známe, že pravidlami, ktoré sú nižšie uvedené, sa riadila aj samotná kráľovná Alžbeta II. Stala sa z nej zrelá (ale nie stará!) žena, ktorá berie život celkom inak.

Stále vyzerá krásne a šťastne. Sme si istí, že sa tak aj v skutočnosti cíti.

Toto sú jej neoceniteľné rady:

Vzdajte sa diét

Diéty nefungujú. Vedú k zlej nálade a opačnému účinku: prírastok hmotnosti, nedostatok síl na bežné fungovanie a nechuť k životu.

Jedzte správne, vychutnajte si všetky dary prírody, ktoré nám dáva vo forme produktov. Prehnané diéty a či nadmerné konzumovanie potravín ešte nikoho neomladili. Pamätajte si hlavné pravidlo: menej kalórií – viac bielkovín!

Prijmite svoje šediny

Farbenie vlasov je normálne. Zmena účesov, zlepšenie vzhľadu, experimentovanie s výzorom nie je nikdy krokom vedľa, no nemeňte si farbu vlasov len preto, by ste skryli svoje šedivé pramene!

Dôležité veci dávajte na prvé miesto

Neodkladajte ich na neskôr! Urobte si poriadok vo svojich prioritách. Máte sny a ciele, ako každý iný človek. Áno, sú dôležité, no kvôli mnohým každodenným problémom sú považované za menej naliehavé. Ten čas však prišiel práve teraz! Začnite s ich realizáciou!

Akceptuje svoje chyby

Nemajte z nich obavy, veď už nie ste dievča. Neváhajte a povedzte o nich aj svojim priateľom a rodine. Ešte lepšie bude, ak k tomu všetkému pridáte kúsok sebairónie – okamžite sa začnete cítiť lepšie.

Venujte sa sama sebe

Blízki ľudia (deti, vnúčatá, manžel) majú vo vašom živote dôležité miesto. Chcete urobiť všetko pre to, aby boli šťastní. Dávajte si však pozor, pretože dobré vzťahy nemôžu byť jednostranné. Pri úprimných vzťahoch sa blízki ľudia dokážu navzájom podporovať na ceste za sebapoznaním. Venujte si 50% svojho času a ostatní začnú robiť to isté. Skvelá rovnováha, čo poviete?

 

Neopakujte minulosť

Zmeňte trasu, ktorá zvyčajne ide z vášho domova do obchodu. Váš mozog si vytvoril silné neurónové spojenia, ktoré sa stali základom hlbokých návykov a vzorového svetonázoru. Prekvapte ho! To vám pomôže pozrieť sa na svet inými očami a začať sa učiť novým veciam.

Nemyslíte na názory iných

Pochopte, že nikdy sa vám nepodarí potešiť každého človeka, ktorého vo svojom živote stretnete. Je teda lepšie, ak budete myslieť na vaše svedomím ako na názor verejnosti.

Keď sa prestanete obávať toho, čo si o vás myslia iní, svet sa zmení vo vašich očiach a váš postoj k nemu sa stane prívetivejším.

Nedostatok peňazí nie je ospravedlnenie za ničnerobenie

Sú ľudia, ktorí skutočne nemajú peniaze na prežitie. Sú ale aj takí, ktorí používajú sťažnosti na financie ako zámienku na to, aby nič nerobili.

Verte na lásku

Láska musí byť váš trvalý stav. Láska nezávisí od veku. Zamyslite sa nad tým!

Robte aj nemožné

Buďte skutočné – žiadajte nemožné! Ak vám predtým chýbalo vnútorné odhodlanie, po 50-tke je čas prestať byť v zajatí strachu a ukázať všetky kvality zrelej ženy.

Starnutie je prirodzený proces. Nebojte sa ho. A spomeňte si na slová Phyllis Schlossberg:

„Krásna mladosť je daná mnohým, krásna staroba len vyvoleným.”

Buďte medzi vyvolenými!

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “V 50-tke dochádza v telách žien k zmenám, o ktorých 90% z nich nevie”