16 právd, ktoré by mala vedieť každá žena! Nemusíte zachraňovať manželstvo pred rozvodom…

Roky prežité s jedným partnerom nechávajú na každom človeku istú formu odtlačkov. Po čase sa nejak všetko dáva do určitých koľají a ani jednému z partnerov sa už nechce tú druhú polovičku prekvapovať svojou pozornosťou či záujmom. A to je chyba!

Autorky knihy „Pravidlá inteligentnej manželky“ Ellen Fein a Sherry Schneider odporúčajú manželom, aby boli vždy v pohotovosti. Týka sa to najmä vydatých žien, ktoré by sa mali riadiť niekoľkými dôležitými pravidlami…

Nechajte ho robiť dôležité rozhodnutia

Radšej by ste žili vo veľkom dome, ale on miluje mestský život v byte. Ste odhodlaná vychovávať tri deti, no jemu stačia aj dve.

Chcete stráviť dovolenku niekde v Európe, ale on uprednostňuje Áziu. Stojí za to trvať na svojich záujmoch a preferenciách?Áno, ak je to pre vás životne dôležité. V iných situáciách by ste mali dať uzdu do rúk svojho manžela. Koniec koncov, harmonické vzťahy sú dôležitejšie ako nejaké neustále dokazovanie svojej pravdy a správnosti.

что нужно делать для мужа

Starajte sa o seba, no nepreháňajte toSamozrejme, váš manžel vie, že ste atraktívna, inak by si vás ani nevzal za manželku. To však nie je dôvod, prečo by ste sa už nemali o seba starať. Nemusíte každý deň vyzerať ako filmová hviezda, stačí sa len upraviť a používať prirodzený make-up.

Nech je sám so sebouAj muži chcú mať čas pre seba. Keď príde unavený z práce domov, nezaplavujte ho otázkami, úlohami a požiadavkami. Dajte mu pol hodiny na to, kým sa „zotaví“, alebo počkajte, kým sa k vám ozve ako prvý.

Podporujte svojho partnera

Aj v prípade, že ide o malý problém, ukážte mu, že ste na jeho strane. Určite to ocení. Nezabudnite ho pochváliť a poďakovať za pomoc, dokonca aj za maličkosti. Je dôležité, aby sa cítil potrebný, potom mu bude s vami vždy príjemne.

что нужно делать для мужа

Nehovorte v zlom o jeho príbuzných A to aj v prípade, že sa nejedná o veľmi príjemných ľudí. Buďte si istá, že aj on sám o tom vie a z času na čas si môže dovoliť skritizovať ich. Je to jeho právo. Vy v tom ale nepokračujte, pretože to nevynikne dobre a sama sa postavíte do zlej pozície.

Dovoľte romantike prebývať vo vašom vzťahuDokonca aj manželia (najmä tí, ktorí už majú svoje deti) si potrebujú z času na čas zájsť na rande. Strávte večer len niekde vo dvojici. Nezáleží na tom, ako bude to rande vyzerať: reštaurácia alebo návšteva kina. Úplne postačí, ak vám nikto nebude zasahovať do vašej romantickej atmosféry.

Nechajte mužovi dominantnú úlohu v intímnostiachDovoľte mu usmerňovať váš sexuálny život. A to aj v prípade, ak je príliš pasívny alebo naopak, príliš aktívny. Ak sa vám niečo nepáči, vždy je tu priestor na rozumnú komunikáciu, ktorou sa dokáže vyriešiť nejeden problém. Verte, že budete omnoho šťastnejší, ak si budete rozumieť aj v tejto oblasti.

что нужно делать для мужа

Nesťažujte sa na deti

Samozrejme, povedzte mužovi o tom, ako ste prežili deň s malými zbojníkmi. Nemusíte však zachádzať do zbytočných extrémov, sťažovať sa na to, že pri prechádzke sa zašpinili alebo že si zo školy priniesli zlé známky. Je možné, že po čase sa s vami prestane manžel rozprávať, pretože vás bude považovať za zlú matku.

Nerozprávajte o ňom za jeho chrbtom

Ak chcete mlčať o vašich problémoch a potom ich vytiahnuť na verejnosti, verte, že to nie je dobrý nápad. Pred tým, ako sa budete sťažovať na zlého manžela svojej matke alebo kamarátke, pokúste sa s ním porozprávať o týchto nezrovnalostiach. Vedzte, že sa tak môžete vyhnúť zbytočným hádkam a zistíte, čo je skutočným problémom vašich nezhôd.

Nepýtajte si radu od vašich single kamarátok Takéto ženy pravdepodobne neochutnali skutočný rodinný život a manželstvo považujú za bezproblémové obdobie. Ak sa im začnete stažovať, vaše problémy budú brať ako niečo vážne a neriešiteľné. Z tohto dôvodu budú ich názory nie príliš najlepšou pomocou pri riešení manželskej krízy.

что нужно делать для мужа

Nezabúdajte na poriadok Aj napriek tomu, že majú muži vo svojej garáži alebo pracovni pomerne dosť veľký neporiadok, cítia sa tam pohodlne a vždy vedia, kde sa čo nachádza. Keď ale prídu domov, ich vnímanie pohodlia sa výrazne mení. Z tohto dôvodu by sa mala každá žena postarať o to, aby bol ich spoločný príbytok vždy čistý a uprataný.

Nehádajte sa s ním v prítomnosti iných Týka sa to najmä riešenia problémov pred očami detí. Nenúťte ich, aby sa postavili na vašu či manželovu stranu. Pamätajte, že problémy manželov sa týkajú výhradne len dvoch ľudí.

Pripravte mu niečo chutné

Muži vedia oceniť, keď je jedlo pripravované s láskou. A to aj v prípade, ak sú vaše kulinárske zručnosti ďaleko od majstrovstva šéfkuchára.

Nezaoberajte sa tým, čo sa vás netýkaNemusíte sa zaujímať o všetky detaily nepríjemných situácii, ktoré sa odohrali v manželovom živote. Môže si tak spomenúť na svoje zlyhania či trápne momenty. Aj on má právo na svoje malé tajomstvá. Koniec koncov, aj vy máte tie svoje…

что нужно делать для мужа

Vyjasnite si vzťahy a zabudnite na hádky Pre mužov nie je dôležité to, čo chcú ženy povedať, ale to, akým tónom to vyjadria. Preto je pri riešení problémov lepšie, ak zabudnete na krik, aj keď aj ten je niekedy potrebný. Snažte sa o všetkom porozprávať s pokojným hlasom a v tom prípade budete mať väčšiu šancu na to byť vypočutá.

Bozkávajte ho o niečo častejšie

Manželské páry, ktoré spolu žijú už dlhé roky, zabúdajú na niečo tak obyčajné, no dôležité, ako sú bozky. Aspoň raz za deň sa zastavte a pobozkajte svojho manžela – jedná sa o jeden z najdôležitejších prejavov lásky.

что нужно делать для мужа

Pridržiavate sa týchto pravidiel? Nezabudnite sa o tieto rady podeliť aj s vašimi priateľmi na Facebooku!

zdroj:chillin.sk / takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “16 právd, ktoré by mala vedieť každá žena! Nemusíte zachraňovať manželstvo pred rozvodom…”