5 znamení zverokruhu, ktoré trpia komplexom mučeníkov

Každý z nás sa už určite stretol s ľuďmi s komplexom mučeníkov. Títo ľudia sú presvedčení, že zlé veci, ktoré sa im neustále dejú, zapríčiňujú všetci ostatní, len nie oni.

Osoba s mentalitou obete miluje súcit, a nebráni sa ani plaču, len aby dosiahla to svoje. Ak by sme sa na to pozreli z astrologického hľadiska, zvyčajne ide o určitú skupinu ľudí, patriacich do istých znamení zverokruhu.

Keďže ľudia s takýmto zmýšľaním v role obete sa dožadujú pozornosti, je pre nich lepšie, ak ich ľudia neľutujú, neriešia ich problémy a nepodporia v tomto presvedčení.

Ich pozícia „chudáčika“ ovplyvňuje každý aspekt ich života, vrátane vzťahov, interakcie s cudzími ľuďmi a prácou, čo im často bráni dosiahnuť vytúžení úspech.

Ak neustále očakávate neúspech alebo si myslíte, že váš progres je len dočasný, obmedzujete samých seba a neradi by ste chceli opustiť svoju komfortnú zónu.

Niektorí ľudia majú pocit, že ich životným poslaním je povzbudiť človeka s mentalitou obete, mysliac si, že ak by ho dokázali čo i len presvedčiť o tom, aký je výnimočný, pomôže to. Pravdepodobnejšie však je, že niekto s komplexom mučeníka by radšej potopil aj vás, len aby nemusel zmeniť svoje správanie a svoj pohľad na život.

Rak (21.júna – 22.júla)

Ľudia narodení v znamení Raka sa neustále snažia robia niečo pre iných ľudí, no keď nedostanú pochvalu, hoci sú presvedčení, že majú pravdu, môžu v sebe pomaly rozvíjať spomínaný komplex mučeníkov. Čím viac ich nenávisti rastie, tým viac veria, že všetci okrem nich sú sebeckými idiotmi. Raci nechápu, že od ľudí očakávajú príliš veľa, no to už nie je ich vina.

Váhy (23. September – 22.október)

V prípade, že majú Váhy pocit, že sú využívané alebo urážané, budú v sebe tieto pocity dusiť dovtedy, kým „nevybuchnú“. Budú vysvetľovať, ako míňajú svoj čas, energiu a peniaze, zatiaľ čo oni na oplátku dostávajú veľmi malú vďaku.

Prečo by vás mala Váha prosiť, aby ste jej prejavili uznanie? Jednoducho povedané: Ak s nimi chcete vychádzať, chváľte ich za všetko, čo robia.

Ryby (19.február – 20.marec)

Keď sa stane niečo zlé, Ryby ako prvé poukazujú na to, že to nie je ich chyba – len sa snažili pomôcť. Možno to bolo tak, že si isté veci nepremysleli do konca, alebo dali šancu osobe, ktorá si to nezaslúžila. Tak či onak, Ryby s tým nemajú nič spoločné. Nakoniec sú to práve títo ľudia, ktorí trpia, pretože si na svoje plecia berú príliš veľa problémov a negatív iných ľudí.

Panna (23.augusta – 22.septembra)

Panny sú hrdé na svoju svedomitosť a dodržiavanie najvyšších štandardov. Preto, keď sa niečo pokazí, nie je to ich chyba.

V prípade, ak situáciu zhoršia alebo nedokážu napraviť to, čo urobili, vnímajú to ako sprisahanie vesmíru. Ak sa teda stane, že bumerang príde späť, aby dostali príučku, budú za to viniť vonkajšie sily.

Kozorožec (22.december – 19.január)

Kozorožci majú problém s dôverou. Ak ich v minulosti niekto urazil alebo im ublížil nejakým iným spôsobom, obrnia sa, aby sa im už takáto situácia nikdy nezopakovala.

Podozrievajú akýkoľvek motív človeka a cítia ohrozenie aj tam, kde na to nemajú žiaden dôvod. Ak je okolo nich stena, je to preto, že svet pre nich nie je bezpečný a ľudia ich zneužijú v momente, čo im otvoria svoje „brány“.

Ste jedným z nich? Alebo ste sa s komplexom večného mučeníka ešte nikdy nestretli?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “5 znamení zverokruhu, ktoré trpia komplexom mučeníkov”