sobota, 27 júla, 2024

9 chorôb, ktoré sa dajú riešiť s 1 balíkom týchto tabliet

Spirulina je zároveň baktéria (presnejšie cyanobaktéria) aj rastlina (riasa), ktorá má schopnosť fotosyntézy.

Nemá žiadnu bunkovú membránu, vďaka ktorej spirulina ľahko premieňa energiu Slnka a absorbuje mnoho organických látok z oxidu uhličitého a vody.

Je určená pre tých, ktorí potrebujú ďalší zdroj živín, napríklad počas chudnutia, ako aj pre pacientov po operácii.

Výhody spiruliny:

1) Bohatána bielkoviny. V spiruline sa nachádza 60 – 70% bielkovín (v mäse len 21 – 40%) a tento proteín obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny potrebné pre deti vo vývoji a ľudí v seniorskom veku.

2) Znižuje chuť do jedla. V zložení spiruliny je fenylalanín – vďaka ktorému u nás nastáva pocit sýtosti. Užívajte spirulinu ešte pred jedlom, aby sa z nej vytvoril gél, ktorý spomaľuje vyprázdňovanie žalúdka a znižuje pocit hladu.

3) Vápnik pre kosti. Štúdia amerických vedcov zistila, že v spiruline je o 180% viac vápnika ako v mlieku. Je známe, že vápnik posilňuje kosti a predchádza osteoporóze. 3 g spiruliny obsahujú približne 10 mg vápnika.

4) Silný antioxidant. 3 g spiruliny obsahujú viac antioxidantov a protizápalových látok ako päť porcií ovocia a zeleniny.

Spirulina je bohatá na makro a mikroelementy (vitamíny A, C, E, PP, B1, B2, B3, B6, B12). V lyžici prášku spiruliny je toľko železa, ako v 50 stredne veľkých jablkách.

Vitamínov skupiny B, ktoré sú  obsiahnuté v spiruline, je o 40 až 150-krát viac ako v syre, mlieku, tvarohu, rybách, mäse, vajciach a masle.

5) Znižuje cholesterol. Spirulina je bohatá na esenciálne mastné kyseliny, z ktorých hlavnou je kyselina gama-linolénová. Znižuje množstvo zlého cholesterolu v krvi a zabraňuje tiež jeho hromadeniu v krvných cievach.

6) Obsahuje betakarotén. Je to o 10-krát viac ako v mrkve. Je známe, že betakarotén sa premieňa na vitamín A ako výsledok oxidačných procesov.

Obsah vitamínu A v spiruline je o 1500-krát väčší ako vo vajciach, o 400-krát väčší ako v masle a syre, a 10 000-krát väčší ako v mlieku. Podľa výskumu je betakarotén pomocnou látkou, ktorá bojuje s cholesterolom a rakovinou, rovnako ako aj s hojením rán.

7) Obsahuje železo. 1 g spiruliny obsahuje 1 mg železa. Železo je súčasťou červených krviniek, hemoglobínu, enzýmov, ovplyvňuje imunitný systém a celkovú výmenu energie. Železo obsiahnuté v spiruline sa v tele absorbuje bez akýchkoľvek väčších problémov.

V lyžici spirulinového prášku je toľko železa, ako v 50 stredne veľkých jablkách. Odborníci hovoria, že užívanie 4 g spiruliny denne zabezpečí rýchly nárast hemoglobínu v krvi.

8) Je bohatá na horčík. Horčík je zodpovedný za správne fungovanie svalov, prenos nervových impulzov, srdcovú frekvenciu, pevnosť kostí, syntézu bielkovín a krvný tlak.

2 g spiruliny obsahujú 10 mg horčíka.

9) Bohatá na zinok. Zinok má protizápalové vlastnosti, posilňuje imunitný systém, poskytuje rýchle hojenie rán, podporuje vstrebávanie vitamínu A, zlepšuje stav vlasov, pozitívne vplýva aj na mentálne schopnosti človeka.

Spirulina obsahuje všetky živiny, ktoré človek potrebuje. Vedci odhadujú, že 1 g spiruliny obsahuje toľko živín ako 1 kg zeleniny.

Počuli ste o prospešných vlastnostiach spiruliny? Zdieľajte tieto cenné informácie aj s vašimi priateľmi na Facebooku!

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights