Ako mesiac narodenia ovplyvňuje vaše zdravie a osobnosť? TOTO SME ZISTILI

Ľudia, ktorí sa narodili v máji, majú sklon byť optimistami, zatiaľ čo tí, ktorí sa narodili v novembri, majú tendenciu vidieť svet viac negatívne. Vedci sa snažia pochopiť, ako na nás vplýva, v ktorom mesiaci sme sa narodili.

Jedna štúdia hovorí, že mesiac, v ktorom ste sa narodili, ovplyvňuje vašu osobnosť a zdravie. Svedčia o tom zhromaždené výsledky od 1,7 milióna ľudí.

Týmto zistením sme ohromený a prinášame vám výsledky štúdie.

Január

Ak sa narodíte v januári, narodíte sa nielen do veľkej zimy, ale aj do prvého mesiaca v novom roku, čo znamená veľa rôznych príležitostí. Ľudia narodení v januári majú tendenciu stať sa lekárom alebo dokonca športovcom. Môžete sa stať kreatívnym umelcom a stať sa slávnym. Máte pevné zdravie a pravdepodobne ste chránení aj pred ďalšími zdravotnými ťažkosťami, ako sú kardiovaskulárne problémy. Mali by ste si však dávať pozor na emocionálne zdravie, ako schizofréniu a bipolárnu poruchu. Tieto diagnózy sú u januárových deťmi príliš časté.

Február

Februárové deti bývajú vo svojom živote a v kariére šťastnejšie. Február je tiež mesiacom tvorivosti a možno sa budete uberať kariérou umelca a stanete sa dokonca slávnou osobnosťou. Pokiaľ ide o zdravie, ste chránení pred väčšinou chorôb. Navyše môžete mať istú ochranu aj pred neurologickými, respiračnými a reprodukčnými chorobami.

Marec

Marec je mesiac, kedy vítame prvé slnečné lúče, a ak ste sa narodili v tomto mesiaci, pravdepodobne budete hľadať slnečnú stránku života. Väčšina ľudí, ktorá sa narodí na jar, má vždy dobrú náladu a srší pozitivizmom. Pokiaľ ide o zdravie, je možné, že si budete musieť dávať väčší pozor na svoj kardiovaskulárny systém.

Apríl

Rovnako ako deti narodené v marci, aj aprílové deti bývajú oveľa pozitívnejšie v porovnaní s ľuďmi narodenými v zime. Pokiaľ ide o kariéru, budú mať v živote šťastie a z pracovných ponúk si budú môcť vyberať. Deti narodené v tomto mesiaci sa môžu chváliť malým množstvom zdravotných problémov. Nesmú však zabúdať starať sa o svoj kardiovaskulárny systém, pretože s týmito ťažkosťami zvyknú bojovať marcové deti. Navyše máte malú pravdepodobnosť, že budete mať ADHD.

Máj

Ak ste sa narodili v máji, môžete to považovať za jednú z najšťastnejších vecí, aká sa vám mohla stať. Narodili ste sa ako optimista. Z kariérneho hľadiska, sa nebudete musieť zameriavať iba na jedno povolanie. Naopak budete mať na výber a nemusíte ostať iba pri jednom. To isté platí pre zdravie. Májové deti spravidla nie sú náchylné na žiadne vysoko rizikové choroby a majú proti nim celkom vysokú ochranu. Podľa štúdií však napriek tomu, že sú optimistami, majú sklon k depresiám.

Jún

Vďaka všetkým pozitívnym vibráciám, ktoré majú deti narodené v mesiaci marec, apríl a máj, majú aj deti narodení v mesiaci jún. Sú však náchylnejšie na zmeny nálad. Môžu tiež neskôr nastúpiť do školy, čo je bežná vec pre ľudí narodených v tomto mesiaci, ale stále môžete dosahovať veľké akademické úspechy. Štúdie dokazujú, že takého deti majú dostatok času na dozretie pred nástupom do školy.

Zo zdravotného hľadiska ich môžu postretnúť mierne respiračné a kardiovaskulárne choroby. Júnové deti sú však celkovo zdravé. Navyše môžete mať istú ochranu pred reprodukčnými chorobami.

Júl

Podľa štúdie, ak ste sa narodili v júli, môžete mať schopnosť samoregulácie svojho emočného života a kontroly svojej agresie. Pokiaľ ide o talenty, väčšina ľudí narodených v júli má umelecký talent a zvyknú to byť ľaváci. Pokiaľ ide o zdravie, sú chránené pred reprodukčnými chorobami. Navyše, ženy narodené v júli môžu vstúpiť do puberty o niečo neskôr ako ich rovesníčky.

August

Narodiť sa v auguste znamená mať menej akademických cieľov. Môžete byť optimisti a vyžarovať pozitivitu, ktorú majú ľudia narodení na jar. Pokiaľ ide o zdravie, zmeny nálady, ktoré sú spojené s príliš pozitívnou náladou, vás nebudú vystavovať riziku bipolárnych chorôb. V skutočnosti majú ľudia narodení v lete najmenšiu šancu na jej získanie. Opäť platí, že ak ste žena, môže u vás nastať puberta neskôr, čo tiež znamená zdravší život v dospelosti.

September

Ľudia narodení na jeseň majú všeobecne nízku úroveň depresie. Ak by ste sa ale narodili v septembri, mohli by ste uspieť práve v atletike. Septembrové deti sú vystavené strednému riziku vzniku chorôb, majú však väčšie riziko astmy a majú určitú ochranu pred celkovými kardiovaskulárnymi chorobami.

Október

Rovnako ako ľudia narodení v septembri, aj deti narodené v októbri sú vynikajúce v športe. V skutočnosti, zatiaľ čo väčšina ľudí, ktorá sa narodila na jeseň, môže byť pomerne vysoká, ľudia narodení v polovici októbra môžu byť ešte vyšší. Ak ste jedným z tých, ktorí sa narodili v októbri, môžete mať celkovo vyššiu šancu na rozvoj chorôb. Máte však nižšie riziko kardiovaskulárnych chorôb.

November

Ľudia narodení na jeseň, vrátane mesiaca november, bývajú hypercentrovaní. Sú tiež veľkými pesimistami. Ľudia narodení v novembri majú v porovnaní s ľuďmi narodenými v iných mesiacoch vyššie riziko vzniku chorôb, najmä dýchacích ciest. Majú pomerne vysokú ochranu pred kardiovaskulárnymi chorobami. ADHD vrcholí medzi novorodencami.

December

Ak ste sa narodili v decembri, mohli by ste byť jedným z najvzácnejších ľudí na svete, najmä ak máte narodeniny 24. alebo 25. decembra. Ale pokiaľ ide o náladu, veci vás nezvyknú hneď rozladiť a vaša nálada je oveľa stabilnejšia v porovnaní s ľuďmi, ktorí sa narodili v lete.

Narodiť sa v tomto mesiaci znamená, vyššie riziko reprodukčných chorôb, ale máte sklon k dobrému celkovému zdraviu. Podľa štúdie máte v skutočnosti vyššiu šancu žiť až 105 a viac rokov.

Zdroj
Zdroj foto: www.pixabay.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Ako mesiac narodenia ovplyvňuje vaše zdravie a osobnosť? TOTO SME ZISTILI”