Chcete dovolenkovať v Chorvátsku? Takto sa vyhnete karanténe

Minuloročná letná sezóna bola značne obmedzená protipandemickými opatreniami platnými vo väčšine európskych krajín.

Tento rok by sa to však malo zmeniť a to najmä vďaka pripravovanému zelenému covid pasu. Očkovací pas má predstavovať akúsi dovolenkovú vstupenku do všetkých populárnych letných destinácií.

Okrem očkovania jednou z vakcín proti koronavírusu, má zelený covid pas obsahovať aj informácie o prekonaní koronavírusu či informácie o negatívnych antigénových a PCR testoch.

Covid pas má byť súčasťou cestovania po Európe už začiatkom leta, pričom pilotná verzia bude testovaná v Českej republike už v najbližších týždňoch.

Chorvátsko ako populárna letná destinácia si pre turistov pripravila veľmi priaznivé podmienky, s ktorými bude letná dovolenka v tejto krajine zaručenou istotou.

Chorvátska vláda prezradila, že na hraniciach nebudú počas leta žiadne kontroly očkovacích preukazov a iných podmienok, ktoré vyžadujú iné krajiny počas leta.

Chorvátsko avizovalo, že jediná nutná podmienka, s ktorou si budú môcť užiť letnú dovolenku v Chorvátsku všetci turisti z členského štátu Európskej únie a schengenského priestoru, bude negatívny výsledok antigénového testu.

Zdroj: tvnoviny.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Chcete dovolenkovať v Chorvátsku? Takto sa vyhnete karanténe”