sobota, 27 júla, 2024

Prečo väčšina babičiek dáva viac lásky svojim vnúčatám, ako svojim vlastným deťom

Podľa štúdie je menej pravdepodobné, že vnúčatá, ktoré majú blízky emocionálny vzťah so svojimi babkami, budú mať depresie. Našťastie, babičky majú tendenciu prejavovať veľa lásky svojim vnúčatám, niekedy dokonca viac, ako svojim vlastným deťom. Toto sú dôvody, prečo sa to stáva.

Čím sú ľudia starší, tým viac sú mäkší a zrelší.

Ženy sa zvyčajne stávajú babičkami, keď prežijú život plný volieb, víťazstiev a sklamaní. S týmito získanými životnými lekciami majú tendenciu stať sa mäkšími, zrelšími a otvorenejšími na budovanie zmysluplného vzťahu s inými ľuďmi, počnúc ich vnúčatami.

 

Babičky majú rôzne priority.

Keď ste babička, vaše priority sa menia. Vaše deti sú vychované a už sa nemusíte tak snažiť, aby ste im pomohli s ich životom. Zvyčajne tiež máte viac času na trávenie so svojimi vnúčatami, pretože ste už o niečo bližšie k odchodu do dôchodku ako v čase, keď ste boli rodičom. Prípadne už ste na dôchodku a tento čas využívate na to, aby ste svoje vnúčatá naučili, čo viete.

Keď ste s nimi, snažíte sa upútať ich pozornosť, aby si vás zapamätali. Viete, že jediný spôsob, ako to dosiahnuť, je ukázať im bezpodmienečnú lásku.

Babičky nie sú také kritické ako rodičia

Pre deti je zvyčajne ľahké milovať svojich rodičov, pretože s nimi žijú a vytvárajú si medzi sebou silné puto. Avšak rodičia môžu byť niekedy veľmi kritickí, pokiaľ ide o ich deti, čo môže spôsobiť, že obe strany budú frustrované.

Naopak, babičky spravidla svoje vnúčatá netrestajú za zlé správanie, tak ako to robili pri svojich deťoch. Babičky sa vždy snažia byť obľúbené a je známe, že vnúčatá „kazia“ láskou či darčekmi. Je známe, že kritizovanie dajú do úzadia, prípadne ho využijú na svojich deťoch.

 

Pre svoje vnúčatá môžu robiť to, čo pre svoje deti nedokázali

Starí rodičia môžu so svojimi vnúčatami robiť veci, ktoré nikdy nemali šancu robiť so svojimi vlastnými deťmi. Môžu tiež analyzovať to, čo neurobili správne pri svojich deťoch, čo sa emocionálnej stránky týka, a snažia sa to napraviť pri tejto novej generácii. Lásku k svojim vnúčatám vyjadrujú bez akéhokoľvek stresu, zodpovednosti a starostí o to, že sú rodičmi.

Úloha babičky je menej komplikovaná a stresujúca.

Rodičia sú zvyčajne zodpovední za poskytovanie základných potrieb a vzdelania, takže babičky už túto úlohu nemajú. Hoci úloha babičky je taktiež dôležitá, nemajú už také povinnosti ako rodičia. Ich úloha je viac zameraná na poskytovanie emocionálnej podpory a vedenie svojich vnúčat.

Prejavuje vám vaša babička bezpodmienečnú lásku? Podeľte sa s nami o svoje príbehy v komentároch!

 

zdroj:brightside.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights