7 miest na Slovensku, kde sa okúpete úplne zadarmo

Daždivé a zachmúrené obdobie vystriedalo konečne slnko. Vo vysokých horúčavách sa nežiada nič iné ako skočiť do studenej vody a trochu sa schladiť. Tí, ktorí majú bazén doma nemusia chodiť tak ďaleko no ak nechcete platiť za predražené vstupy na kúpaliská máme pre Vás zopár tipov.

V článku tak nájdete 7 jedinečných miest na Slovensku, kde sa toto leto okúpete zadarmo. Navyše to môžete spojiť ešte s krásnym výletom, pri ktorom spoznáte krásy Slovenska.

 

# 1  Šútovské jazero

Tyrkysové jazero sťa by z filmov o Winnetouovi sa nachádza medzi Ružomberkom a Martinom. Táto vyhľadávaná rekreačná oblasť ponúka dokonca aj nuda pláž. No pozor, voda je tu chladnejšia aj počas letných mesiacov. Popri výlete na toto krásne miesto určite nevynechajte ani Šútovský vodopád.

https://www.instagram.com/p/Bo_xl8AAHFN/

https://www.instagram.com/p/CCTn67Nj84H/

https://www.instagram.com/p/CCTeXS0n4Ai/

 

# 2  Klinger

Len kúsok od centra Banskej Štiavnice sa nachádza tajch Klinger, ktorí patrí medzi tie najkrajšie v okolí. Postavili ho ešte v 18. storočí na pohon ťažných a čerpacích strojov v banských šachtách. Teraz ho počas zimného obdobia najčastejšie osídľujú “ľadové medvede” v rámci otužovania. Ale aj v iných ročných obdobiach je toto obľúbené miesto vhodné na relax a plávanie.

https://www.instagram.com/p/B_I0Y0VBW0v/

https://www.instagram.com/p/B8yfN73BQc4/

https://www.instagram.com/p/CAqciBmHNke/

 

# 3  Palcmanská Maša

Ak sa pri návšteve Slovenského Raja budete chcieť trochu schladiť, určite neobíďte Palcmanskú Mašu. Kvôli regulácii vodného stavu tu na rieke Hnilec a pre potreby elektrárne v Dobšinej vznikla táto vodná nádrž. Palcmanská Maša je vraj najchladnejšou vodnou nádržou na Slovensku a je jednoznačne aj centrom cestovného ruchu.

https://www.instagram.com/p/B-cbarMD0f3/

https://www.instagram.com/p/B16NibEIeU6/

https://www.instagram.com/p/CB73urtnWSV/

 

# 4  Úhorná

Táto vodná nádrž vznikla na hornom toku potoka Smolník slúžiaca ako zásobáreň pre banskú činnosť. Zaujímavú atmosféru akoby ste boli v horách tejto nádrži dodáva aj prostredie Volovských vrchov. Nenadarmo Úhornú prezývajú aj Smolnícke pleso. Zaujímavým faktom je aj to, že pri plávaní v nádrži sa pod Vami nachádza 35 metrov dlhá banícka štôlňa.

https://www.instagram.com/p/CCOcRFBhJsN/

https://www.instagram.com/p/CB3RdlYH2Lj/

https://www.instagram.com/p/CCQZdooAfBs/

 

# 5  Kolpašské jazerá

Kolpašské jazerá spadajú rovnako ako Klinger pod definíciu baníckych tajchov. Tento tajch sa nachádza v obci Banský Studenec. Čoraz častejšie toto miesto navštevujú turisti a to najmä kvôli dobrej atmosfére prostredia a kvalitnej vode. V okrese Banskej Štiavnice je voda v Kolpašskych jazerách jednou z najteplejších. Väčšie z jazier slúži práve na kúpanie a menšie sa využíva a prevádzkuje na rybolov.

https://www.instagram.com/p/B0jOIyhI7YX/

https://www.instagram.com/p/CB1JNvbHKav/

https://www.instagram.com/p/CB8kNooAnHN/

 

# 6  Sĺňava

Sĺňava medzi Drahovcami a Piešťanmi je najväčšou a najvyhľadávanejšou vodnou nádržou v širokom okolí. Svoje meno dostala vďaka tomu, že celoročne tu zažijete veľké množstvo slnečných dní. Na pobreží sa môžete najesť v mnohých reštauráciách či stánkoch s rýchlym občerstvením, dokonca sa tam môžete aj ubytovať. Ďalším skvostom tohto miesta je aj takzvaný Vtáčí ostrov, ktorý sa nachádza v strede vodnej nádrže. Ten je hniezdiskom hneď niekoľkým vzácnym druhom vtákov.

https://www.instagram.com/p/B_kDXgPJ6a2/

https://www.instagram.com/p/Bwjy-Cwglj6/

https://www.instagram.com/p/B-5A_8LBxTQ/

# 7  Počúvadlo

Najznámejším a najnavštevovaným tajchom je jednoznačne Počúvadlo. Kvôli tomu je tu síce oveľa viac rušno ako na Klingery či Kolpašskych jazerách no dobrých ľudí sa všade veľa zmestí. Okolie Počúvadla je tak aj lepšie vybavené, keďže sa tam nachádzajú aj reštaurácie.

https://www.instagram.com/p/B7MMb40lw2g/

https://www.instagram.com/p/B11jyv6ou2t/

 

Na ktoré z týchto miest sa vydáte najprv?

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “7 miest na Slovensku, kde sa okúpete úplne zadarmo”