Mladí ľudia dostanú od vlády 150 eur, ak sa nechajú zaočkovať proti koronavírusu. Chcú tak zmierniť možné následky delta variantu

Grécka vláda oznámila, že mladým ľuďom vo veku 18-25 rokov zaplatí 150 eur za to, aby sa dali zaočkovať aspoň jednou dávkou vakcíny proti koronavírusu. Týmto spôsobom chcú zvýšiť počet zaočkovaných ľudí v krajine.

Peniaze dostanú prostredníctvom karty, ktorú predseda vlády Kyriakos Mitsotakis nazval „preukazom slobody“. Pokryje náklady na cestovanie a zábavu, ako sú letenky a lístky na trajekty, rezervácie hotelov, hudbu, divadlo a kiná, múzeá či archeologické náleziská.

Fotobanka s bezplatnými fotkami na tému archeológia, architektúra, budovaPexels

Premiér, povedal, že ide o akúsi kompenzáciu pre mladých ľudí, ktorí boli dlhé mesiace odtrhnutí od spoločenského života. Vníma to ako poďakovanie a dar za ich trpezlivosť a vytrvalosť.

„Zároveň je to iniciatíva pre očkovanie najmä mladých ľudí, ktorí majú aktívnejší štýl života. A čím viac sú chránení, tým viac obmedzíme prenos vírusu.“

Tí, ktorí využijú túto ponuku, budú môcť podať svoju žiadosť o kartu prostredníctvom vládnej online platformy gov.gr, deň po podaní prvej dávky.

Čo si myslíte o takejto výpomoci pre mladých?

 

Zdroj: ekathimerini.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Mladí ľudia dostanú od vlády 150 eur, ak sa nechajú zaočkovať proti koronavírusu. Chcú tak zmierniť možné následky delta variantu”