Nesťažujte sa na svojho muža. Pokiaľ sa u vás objavia vyššie nároky na svojho muža, prečítajte si tento článok

Nemám žiadny vzťah, nie som vydatá, bez partnera som dva roky. Ale poviem vám – je to super. A viete čo? Nie som len naštvaná, ja som poriadne naštvaná, keď sa nejaká vydatá žena začne sťažovať na svojho muža. Ój, aká som len naštvaná.

Naposledy som bola naštvaná včera, keď som si vypočula istý rozhovor. Na základe toho som sa rozhodla napísať tento článok. Život v štýle single ma naučil mnoho. Živý, nezainteresovaný, vlastný. Jednoducho silnejší ako ja v tento moment.

Ale mega dôležité je to (pozor!!) – každý deň si môže vybrať BYŤ SO MNOU.

Halooo, vydaté ženy, manželky, počujete ma? Toto vám hovorím ja, slobodná, bez vzťahu. Váš manžel každý deň robí toto rozhodnutie. A vy máte infantilné otázky, prečo tak robí – NEZMYSEL.

POĎME PEKNE PO PORIADKU.

Je so mnou len kvôli deťom.

Ha, pozriete sa na štatistiky rozvodovosti v rodinách s deťmi. Muži odchádzajú od rodiny, nehľadiac na dieťa. Ani dieťa ich od toho neodradí. To je všetko. Bodka.

Je so mnou, pretože mu to tak vyhovuje.

Aha, že je to klamstvo? Pozrime sa pravde do očí. Čo má u vás také vynikajúce, čo by u druhých nenašiel? Ste dedička veľkého kapitálu? Ste jeho nádejným partnerom, ktorý urobí všetku prácu za neho? Ste Angelina Jolie, alebo niečo podobné a všetci jeho priatelia mu vás závidia? Nie? Aaa…

Že mu periete ponožky a varíte. Aha. Že je to čertovsky pohodlné pre neho. To si zaslúži vaše záchvaty hnevu, mlčanie, urážky, komplexy, ranné a večerné depresie, bolesti hlavy,…A to všetko len pre čisté ponožky a tanier dobrej polievky.

A taktiež považujete všetkých mužov za idiotov. Že nie sú schopní zistiť rozdiel medzi investíciou a ziskom? A váš výrok – všetci muži sú rovnakí. Veľmi ich podceňujete. Milé ženy, pozrite sa na seba do zrkadla, keď budete sa cítiť nešťastné. Zamyslite sa nad sebou a povedzte, kedy sú vaše chvíle šťastné. A pokúšate sa presvedčiť, že život s vami sa podobá rozprávke.

Robí to zo zotrvačnosti.

Nedá sa spustiť zotrvačná sila, pokiaľ nie je vedomá voľba. Verte mi, overila som si to – žiadna zotrvačnosť neexistuje. Muž nezostáva s vami, len kvôli zotrvačnosti. To je všetko.

Nemal žiadnu možnosť.

Je. Ja som tá možnosť. Nebudem mu vyčítať plešinu, nebudem od neho očakávať, aby mi každý deň prejavoval nejaké city, nebudem od neho žiadať, aby mi plnil moje priania. Budem sa s ním do konca života s…ať, pretože je to príjemné ničnerobenie.

A keď mi dá na deň 100 €, vtedy si spomeniem, že boli časy, kedy som jedla len chlieb s maslom, pretože na iné nebolo peňazí. Vtedy poviem: Dobre, ďakujem drahý. Ja som tá možnosť, ja som slobodná. Ale on je s vami. Neprekvapuje vás to??

Okrem mňa ho nikto nepotrebuje.

Potrebuje. Ja. Pozrite sa na odsek vyššie.

Ešte jeden vražedný argument: Pretože ja som princezná a stoja za mnou zástupy.

Nádherné. Jeden môj bývalý obľúbený šéf mi raz povedal, že treba myslieť o 10 centimetrov dopredu. Odkiaľ to vzal? Skúste si spomenúť. Baby, nepleťte si nádherný rodičovský šepot s objektívnou realitou. Z tohto titulu plynie prejav lásky k vám, nie za vaše zásluhy.

Okrem toho, získa niečo váš muž z vášho titulu princeznej? Nič. Žiadne krajiny, žiadne armády či pokladnice. Dostane tak akurát hemoroidy pri spĺňaní vašich halucinácií. Nálady, oduté ústa, nafúknuté problémy a veľké náklady. Keby on myslel o 10 centimetrov dopredu, išiel by hľadať inde. Ak si nemyslím, že… – vlastne máte šťastie, princezná. Vlastne, či sa dá vôbec hovoriť o šťastí pri tomto životnom  formáte.

Skoro by som zabudla – Ja som úžasná domáca. Bezo mňa nič nezmôže.

Zmôže. Videla som to na vlastné oči. Keď moja mama ochorela a nemohla sa už starať o domácnosť, vtedy vyšiel na scénu môj „hlupák“ ocko. Vtedy sa ukázalo, ako sa dokáže o všetko postarať. Kde sa dá lacnejšie nakúpiť, ako odložiť nejaké peniaze na horšie časy. Dať nezodpovednej dcére peniaze na drahú liečbu. Kúpiť nie iba mixér, ale aby to bol mixér estetický a výkonný.

Prežil s ňou celý život. Keď mal 56 rokov, zomrel na infarkt. Mimochodom, pochovali sme ho za peniaze, ktoré on dokázal ušetriť. Jeho dcéry neboli schopné zarobiť peniaze na jeho poslednú cestu.

Pokiaľ sa u vás objavia vyššie nároky na svojho muža, prečítajte si tento článok.

Uvedomte si nakoniec, prečo je váš muž s vami každý deň. Zamyslite sa nad tým, čo pre vás urobí každý deň. A to si zaslúži aspoň trochu vďačnosti. Aj rešpekt. Zamyslite sa nad sebou a povedzte čestne – čo ste vy urobili pre tento vzťah. Aby on bol príjemným, dobrým, človečenským.

Nepáči sa vám váš muž? Radšej neskoro, ako nikdy. Dajte ruku na srdce a povedzte úprimne: nanútil vám ho niekto nasilu? Nie? To znamená – že ste sa zmýlili. Moja babka na to mala jeden taký vulgárny výrok: pokiaľ nechceš s…ať, nemuč zadok. Pokiaľ vám muž nevyhovuje, odíďte od neho a nechajte ho, aby ho mohol mať niekto rád a vážiť si ho.

Chcete byť spolu? Tak potom napíšte na lístok všetky udalosti, ktoré ste s mužom prežili za posledný týždeň. Koľko krát ste sexuálne štrajkovali, koľkokrát ste vypli mobil, keď sa vám snažil dovolať (Neotravuj, teraz nemám na teba náladu!), hneval vás, nepochválil vaše nové šaty, … Potom si to prečítajte a skúste nájsť nejaký nezávislý pohľad na to. Tak nájdete lásku a porozumenie.

Adios amigos, dovidenia, dámy. Prepáčte, že som bola na vás taká tvrdá, ale dnes som to tak cítila.

zdroj:chillin.sk /Miška Trajtlová

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Nesťažujte sa na svojho muža. Pokiaľ sa u vás objavia vyššie nároky na svojho muža, prečítajte si tento článok”