sobota, 27 júla, 2024

Prečo je súčasná mládež taká mrzutá a nevie sa baviť? TOTO JE DÔVOD

Ľudia narodení v 50. a 60. rokoch sú často nespokojní s dnešnou mládežou. Podľa nich kedysi sa pracovalo bez prestávky, ale teraz je veľa povaľačov,

ktorí nevedia nič robiť a neustále prepadávajú do akejsi depresii. Čo sa stalo, že moderná generácia mladých ľudí si nevie užívať život, hoci by sa zdalo, že majú obrovské množstvo dôvodov na radosť?

Generačné rozdiely existujú. A čo je pre niekoho šťastie pri práci na poli, pre iného je to ťažká a zbytočná práca. Na druhej strane starší ľudia tiež nechápu, aké to je unaviť sa prácou v kancelárii, kde nenosíte žiadne ťažké vrecia. Pravda je pravdepodobne niekde medzi tým.

Prečítajte si možné dôvody tohto správania mladých ľudí…

Technológie

Kedysi boli mladí ľudia neustále na čerstvom vzduchu a počúvali spev vtákov. Dnes už tieto zdanlivo bežné veci nahrádzajú moderné technológie.

Slúchadlá v ušiach a pozeranie na displej mobilného telefónu je samozrejmosťou. Kedysi bol krásny západ slnka inšpiráciou pre mnohých romantikov, ktorých to inšpirovalo k tvorbe umeleckých diel.

3 women sitting on gray concrete floor during daytimeunsplash

Cestovanie

Áno, v poslednej dobe to bolo ťažké, ale ešte predtým mladí ľudia radi utrácali peniaze za cestovanie s priateľmi alebo so svojou spriaznenou dušou. Životné tempo sa zrýchľuje a aby ste obehli všetky potrebné miesta, odfotili si, čo sa vám páči, písali o tom na sociálnych sieťach, je potrebné venovať tomu obrovské množstvo času a úsilia. Relax sa zmení na reálnu prácu na čerstvom vzduchu.

man sitting on brown mountain located at Grand Canyon during daytimeunsplash

Povinnosti

V modernom svete majú mladí rodičia veľa nových povinností. Zdá sa, že vysávače, práčky a umývačky riadu veci uľahčujú, ale nie všetci ich majú. Existujú však skupinové rozhovory cez telefóny pre rodičov škôlkarov alebo školákov, kde sa prezentujú rôzne informácie. Fyzicky to nemusí byť také ťažké, ale pomerne dosť vyčerpávajúce.

Voľba

Zdanlivo pozitívna správa: v obchode aj na displejoch telefónu je väčší výber.

Teraz si môžete kúpiť všetko, na čo ste predtým nemohli ani pomyslieť, a uvidíte všetko, čo si vaša polovička želá. Zároveň však musíte prehľadávať internet a zistiť, ktorá klobása je lepšia a prečo cena chleba vzrástla. A každý rok venujete čoraz viac času a nervov pri hľadaní dobrého filmu.

Priatelia

Predtým, sme chodili za kamarátmi pešo a na volanie cez telefón sa používali mince do telefónnych búdok. Bolo to isté vzrušenie a mali ste pocit, že daný človek je vám bližší.

Teraz napíšete niekomu na internete pár riadkov a človek je dokonca príliš lenivý na to, aby odpovedal na vašu správu. Odpovie smajlíkom a konverzácia je ukončená.

three women lying on bed while raising their feetunsplash

Domov

Predtým sa večer celá rodina stretla pokope, bolo to niečo, ako sviatok. Domov bol skutočnou pevnosťou a miestom, odkiaľ odchádzala únava. Dnes, keď existuje veľa povolaní s prácou na diaľku, sa domov stal druhým pracoviskom. A ľudia v ňom sa zmenili, ak nie na spoluväzňov, tak na kolegov alebo spolubývajúcich.

Kariéra

Čítate zaujímavú detektívku alebo príbehu lásky? Nezmysel! Nie je na to čas. Prečo je vôbec potrebná beletria, ak je internet plný kníh, ktoré rozvíjajú kadejaké zručnosti.

Potom vidíte obrovské množstvo školákov, ktorí sú finančne úspešnejší ako vy. Neostáva preto nič iné, ako si osvojiť rôzne kurzy a veriť, že aj vy si splníte sen o dokonalej práci.

low-angle photography of man in the middle of buidlignsunsplash

 

 

Zdroj: takprosto.cc

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights