Silná gymnastika pre oči: Budete vidieť ako rys a vaše oči nebudú unavené. Vyskúšané a funguje to

Hodiny práce strávené pri počítači, čítanie vo vlaku alebo pri slabom osvetlení, stres, nervové napätie a nespavosť sú len niektoré z rizikových faktorov, ktoré vedú k poškodeniu zraku.

Všetky vyššie uvedené príznaky sa totiž časom menia na rôzne ochorenia očí.

Na pozadí stresu môžu prechádzať aj tzv. refrakčné chyby – krátkozrakosť, ďalekozrakosť, astigmatizmus.

S vekom môže vznikať aj atrofia sietnice, šedý zákal a glaukóm. Všetky tieto choroby vedú k zhoršeniu zraku. Našťastie ich je možné liečiť, a čo je najdôležitejšie – dá sa im predchádzať.

Alexander Drožennikov ponúkol niekoľko rád týkajúcich sa očnej gymnastiky na zlepšenie zraku, ktorá pomáha pri oftalmologických ochoreniach a zabraňuje ich vývoju.

Ľudový liečiteľ a zakladateľ školy dlhovekosti je vždy chce podeliť o najlepšie a osvedčené cviky. Tento krát sa zameral na gymnastiku pre oči – Tao-Yin. Jedná sa o súbor cvikov, ktoré nielen zlepšujú videnie, ale majú tiež priaznivý vplyv na celé telo.

гимнастика для глаз при близорукости

Cvik č.1

Tento cvik sa vykonáva buď v sede alebo v stoji, výber je na vás. Zaujmite pohodlnú polohu, položte dlane na oči a uvoľnite sa. Urobte 3-4 hlboké nádychy a výdychy, dýchajte pomaly a zhlboka. S každým výdychom vypusťte z hlavy všetky zbytočné myšlienky.

Ide o akési správne nastavenie pred samotným cvičením. Musíte sa upokojiť, zbaviť sa prebytočných myšlienok, ponoriť sa do seba a sústrediť sa na cvičenie.

гимнастика для глаз астигматизм

Cvik č.2

Tri prsty (ukazovák, prostredník a prstenník) položte na horný okraj očníc pod obočím, začínajúc od okraja nosa. Stlačte, pohybujte sa pozdĺž hornej hrany očnice smerom od nosa k spánkom. Potom len prejdite po dolnom okraji oboch očníc.

Oblasť okolo očí stláčajte silno, no zároveň veľmi opatrne, aby nedošlo k ich poškodeniu. Prejdite trikrát na hornom a trikrát po dolnom okraji očníc.

гимнастика для глаз инструкция

Cvik č.3

Tými istými troma prstami zatlačte na medzeru nad očnicami. Najprv ju masírujte kruhovými pohybmi, potom pevne zatlačte a rýchlo uvoľnite.

Následne položte prsty pod očnice, masírujte ich aktívnymi pohybmi, potom ich zatlačte a uvoľnite.

гимнастика и массаж для глаз

Cvik č.4

Teraz presuňte prsty na zreničky zatvorených očí. Stláčajte ich pokojne, no silno. Stláčajte a uvoľňujte –  opakujte 10-krát.

гимнастика и упражнения для глаз

Cvik č.5

S palcom a ukazovákom uchopte horné viečko a 50-krát vytiahnite viečko nahor a nadol. Pohyb by mal byť ľahký. V prípade, že pociťujete bolesť alebo nepohodlie, urobte si prestávku.

гимнастика для глаз видео

Cvik č.6

A posledný cvik: pomocou palca a ukazováka zatlačte na koreň nosa, pri okraji jedného aj druhého oka. Napočítajte do 10, zatlačte na nos a potom povoľte.

гимнастика для глаз в картинках

Už po prvom vykonaní týchto komplexných cvikov  budete cítiť zlepšenie. Cvičenie pomáha ľuďom s ďalekozrakosťou, krátkozrakosťou, glaukómom a astigmatizmom. Okrem toho zlepšuje krvný obeh v oblasti očí a hlavy a tiež normalizuje funkciu srdca.

Podeľte sa o tento článok aj s vašimi priateľmi na Facebooku!

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Silná gymnastika pre oči: Budete vidieť ako rys a vaše oči nebudú unavené. Vyskúšané a funguje to”