Prezidentka vyzýva, aby sa k očkovaniu dostali aj imobilní pacienti

Slovenská republika sa aktuálne nachádza na chvoste európských krajín v rámci zaočkovanosti obyvateľov. Aj napriek tomu, že vláda podporuje očkovania v naozaj každom smere, mnoho Slovákov o očkovaní pochybuje, alebo tvrdí, že sa nikdy zaočkovať nenechajú. K tejto téme sa v posledných dňoch vyjadrila aj prezidentka SR, Zuzana Čaputová, ktorá zdôraznila potrebu dostupnosti očkovania aj pre imobilných pacientov, ktorí sa nedokážu dostať do vakcinačných centier.

https://www.instagram.com/p/CQdzLDjLFoc/

Prezidentka sa k téme vyjadrila prostredníctvom sociálnej siete, kde uverejnila:

,,Mobilné očkovacie tímy, ktoré prídu za ľuďmi domov, sú veľmi potrebné, aby sa zaočkovali aj ľudia, ktorí nie sú mobilní a nemôžu len tak prísť do vakcinačného centra. Dnes takto zaočkovali aj 94-ročnú pani Elenu a jej imobilného vnuka Miroslava. Sú veľmi radi, že sa k nim vakcína dostala a vďaka tomu budú teraz chránení.“

O efektivite očkovania a o verejných financiách sa aktuálne distuje aj v súvislosti so zamiernutím finančného príspevku, ktorý mal byť využitý na rozsiahlejšiu očkovaciu kampaň.

Finančné prostriedka zablokoval sám predseda strany OĽaNO, ktorý toto rozhodnutie odôvodnil snahou zabrániť neefektívnemu plytvaniu peňazí.

Prezidentka jeho rozhodnutie kritizovala, pretože si myslí, že očkovacia kampaň je úplne legitímna stratégia a robia to takmer všetky krajiny sveta.

https://www.instagram.com/p/CRCAmdcrm6t/

Zdroj: hitky.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Prezidentka vyzýva, aby sa k očkovaniu dostali aj imobilní pacienti”