Veľké chyby pri zariaďovaní domácnosti, ktoré robia mnohí z nás

Robiť rekonštrukciu domu či bytu bez pomoci dizajnéra nie je vôbec jednoduché a aj ľudia s minimalistickým vkusom dokážu urobiť veľké chyby.  Niekedy je lepšie vedieť,

Aj keď v blízkej dobe neplánujete prestavbu obývačky alebo kuchyne, pozrite sa na týchto 10 bodov. Možno zistíte, že aj váš príbytok potrebuje menšie zmeny.

 

Magnetky na chladničku

Dlhoročná tradícia, vďaka ktorej bolo každému jasné, kde boli majitelia domu. Na pripevnení magnetky nie je nič zlé, niekedy však už na chladničke nezostane žiaden priestor a výsledkom je, že vyzerá až príliš výstredne. Nakoniec zistíte, že to vôbec nekorešponduje so vzhľadom vašej kuchyne.

Fotorámčeky

Mnoho ľudí si chce zachovať pekné spomienky, ale ako to urobiť vkusne? Profesionálni dizajnéri dospeli k jednomyseľnému záveru: fotorámčeky na komodách a stoloch sú už minulosťou. Nič však nepokazíte kolážou na stene.

Rovnaké dvere

Vadí vám, že všetky dvere sú rovnaké? Nuž, nie všetky izby musia byť vyrobené v rovnakom štýle. Súv nich rôzne farby, textúry a nábytok. Prečo by teda všetky dvere mali byť rovnaké? Popustite uzdu svojej predstavivosti a interiér vášho domova bude oveľa zaujímavejší.

Viditeľné zásuvky

Predtým sa tomuto problému venovalo len málo ľudí. Každý je zvyknutí, že mu zo všetkých kútov stien trčia zásuvky a s odstupom času to človek prestane úplne vnímať. Hneď ako sa však dostanete do bytu, kde sú všetky zásuvky skryté alebo úhľadne zamaskované, okamžite si to všimnete. Toto je detail, ktorý odlišuje dokonalú renováciu od priemernej.

Čistiace prostriedky

Rovnaká situácia ako pri zásuvkách. Fľaše, špongie a handry ležiace v blízkosti umývadla sa stali bežnou záležitosťou nejednej domácnosti. Ak však máte možnosť skryť všetky tieto produkty (vrátane šampónov a sprchových gélov), urobte to ako prvé.

Uteráky, chňapky na hrnce, obrúsky

Tieto veci veľmi rýchlo strácajú atraktívny vzhľad. Nakoniec sa aj tak zmenia na zachytávače prachu. Odborníci na domácu krásu odporúčajú výmenu uterákov za papierové utierky.

Koberce do kúpeľne

Pre tých, ktorí si cenia pohodlie, to môže byť bolestivé: kúpeľňové koberčeky už nie sú moderné. Ak teda radi namiesto dlažby šliapete na mäkkú, teplú podložku, použite pre svoje zdravie koberec. Potom by však mal byť vysušený a skrytý v skrini.

Kúpeľňové závesy

Na samotných závesoch nie je nič zlé. Vedeli ste však, že ich treba každých šesť mesiacov meniť? Toto pravidlo bohužiaľ dodržiava len málokto. A ešte zriedkavejšie je zvolenie závesov, ktoré pasujú do kúpeľne. Skúste sa vyhnúť žiarivým farbám, ktoré vyčnievajú z interiéru.

Neporiadok na chodbe

Reč je o topánkach. Prvý dojem z bývania prichádza už na chodbe. Preto je také dôležité, aby pri vchode vyzeralo úhľadne. Použite komody, skrinky alebo špeciálne organizéry. Budete prekvapení, koľko priestoru vám dajú.

Všetko je to o drobnostiach, ktoré nemajú takmer nič spoločné s nábytkom, maľovaním či inými rekonštrukčnými prácami. No práve tieto drobnosti môžu zničiť aj ten najdrahší interiér.

 

Zdroj: sovkusom.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Veľké chyby pri zariaďovaní domácnosti, ktoré robia mnohí z nás”