Video: Farmár nemohol ísť na pohreb kvôli covidu. Svoje ovce použil na odoslanie správy priamo do neba

Kedykoľvek Ben Jackson navštívil svoju tetu u nej doma v Austrálii, nielenže ho zásobila plnou taškou čerstvého jedla a uvarila mu obľúbené pokrmy, dokonca mu dala hrsť lízaniek pre jeho deti. „Moja teta mala ohromne štedrú dušu,“ povedal pre Washington Post. Ben žije v Guyre, malom meste medzi Brisbane a Sydney, neďaleko východného pobrežia Austrálie.

Ben o svojej zosnulej tete prezradil: ,,Bola jedným z týchto typov ľudí, ktorí nikdy, nikdy nezabudli na narodeniny – viete, typ človeka, ktorý má obrovské srdce.“

Debra Cowdery, Jacksonova teta „Deb“- zomrela tento mesiac vo veku 63 rokov. Žila v Brisbane v štáte Queensland. Jackson povedal, že nikdy ani len nepomyslel na to, že by zmeškal jej pohreb, no austrálske pandemické obmedzenia takmer znemožnili prekročenie štátnych hraníc. Prísne protipandemické opatrenia sa týkali aj pohrebu, na ktorom bola kapacita obmedzená na 20 smútiacich.

Synovcovi Jacksonovi, šikovnému ovčiarovi, tak napadlo, že pre tetu vytvorí niečo, čo uvidí priamo z neba. V období sucha chodil kŕmiť svoje ovečky tak, že mu vypadávalo obilie zo zadnej časti nákladného auta. V priebehu mesiacov, aby bola táto rutinná úloha zaujímavejšia, Jackson začal klásť zrná vo forme vzorov a slov.

Ovce boli vycvičené, aby našli jačmeň, a potom vo vzore vydržali asi päť minút. Tieto zaujímavé úkazy začal zachytávať zhora pomocou drona a videá začal zdieľať na Instagrame.

V poslednej dobe však veľa ovčiarskeho umenia neuverejňoval, no keď zomrela jeho teta, Jackson pocítil akúsi potrebu: ,,Moja teta Deb mala jedno z najväčších sŕdc, ktoré som poznal.“ A tak si položil otázku – prečo neskúsiť vytvoriť srdce, ktoré by ukazovalo, aké veľké jej srdce naozaj bolo?

Výsledok upútal státisíce divákov na sociálnych sieťach. Jacksonovo video, natočené k filmu „Most cez rozbúrenú vodu“ Simona a Garfunkela, ukazuje stovky oviec, ktoré tvoria obrovské biele srdce v poli. Video sa prehralo aj priamo na pohrebe jeho tety. Poctu ocenila aj jeho rodina a priatelia jeho tety, Jackson však nečakal, že sa stane virálnym.

,,Myslím si, že jedným z dôvodov, prečo toto video zaujalo toľko ľudí je to, že si všetci musíme navzájom poskytnúť akési virtuálne objatie,“ povedal pre portál The Post. ,,Musíme sa o lásku trochu podeliť, pretože sme prišli o mnohé míľniky – prichádzame o pôrody, prichádzame o rozlúčku so svojimi blízkymi, dokonca aj o narodeniny alebo promócie.

Jacksonovo umenie tiež v minulosti dokázalo motivovať ovce, aby na pole „napísali“ „Veselé Vianoce“ podľa melódie piesní „All I want for Christmas Is You“ od Mariah Carey a „Daft Punk“ skupiny Robot Rock. Prvý vzorec, ktorý jeho ovce vytvorili, bol tvar pripomínajúci emoji hovienka.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Video: Farmár nemohol ísť na pohreb kvôli covidu. Svoje ovce použil na odoslanie správy priamo do neba”