sobota, 27 júla, 2024

Herec s nedokonalým vzhľadom, mimoriadne vysokým IQ a kráľovskými kontaktmi. Aj takto možno charakterizovať Benedicta Cumberbatcha

Je to len nedávno, čo svetoznámy herec Benedict Cumberbatch oslávil  45. narodeniny.

Nesmierne očarujúci herec si doposiaľ stihol zahrať v ikonických filmoch a stať sa idolom miliónov ľudí. Poznáme ho najmä z filmov Doctor Strange, Kód Enigmy Hawking, Van Gogh: Painted with Words, z televíznych seriálov Sherlock a Patrick Melrose a z ďalších úspešných projektov. Hral ťažké postavy, ale vždy do zvládol bravúrne.

Áno, Cumberbatch možno nie je navonok ideálom krásy. Napriek tomu sú neho ženy nadšené. Herec je známy po celom svete, ale mnohí ani nevedia, že jeho život pozostáva z mnohých zaujímavých faktov. Preto vám dnes ponúkame niekoľko z nich…

Komplikované priezvisko

Skutočnosť, že herec má zložité priezvisko, z ktorého sa mnohým ľuďom láme jazyk, je pochopiteľná. Je však zaujímavé, že kvôli priezvisku musel Benedikt veľa zniesť.

V škole  si ho doberali spolužiaci.

A keď sa herec dočkal slávy, matka mu dokonca poradila, aby si zmenil priezvisko, aby vymyslel niečo jednoduchšie. Cumberbatch sa rozhodol, že to bol zlý nápad, a zostal sám sebou až doteraz.

https://www.instagram.com/p/CRjPgbZFA4z/

Oči a vlasy

Vo filmoch a seriáloch ho zvyčajne vidíme s hnedými vlasmi. Pravdou však je, že jeho prirodzené vlasy majú ryšavú farbu. Pre rolu Sherlocka Holmesa si ich dal prefarbiť a nový vzhľad sa mu natoľko zapáčil, že aj naďalej pokračoval vo využívaní kaderníckych služieb.

Pokiaľ ide o oči, pre Cumberbatch sú dosť neobvyklé.

Narodil sa s istými mutáciami – našťastie, nie je to nič, čo by malo škodiť. Jeho oči majú tri farby. Je to kombinácia zlatej, modrej a zelenej.

Preto sa niekedy zdá, že oči herca menia farbu. Okrem toho, v pravom oku má špeciálne škvrny, ktoré sa objavili v dôsledku iného ochorenia – sektorovej heterochromie. Je zaujímavé, že Benedict považuje oči za hlavný nástroj herca. Vyjadrujú totiž pocity a emócie.

Rodinné väzby

Možno vás to prekvapí, ale Cumberbatch je vzdialený príbuzný kráľovnej Alžbety II. Sú v príbuzenskom vzťahu vďaka anglickému panovníkovi Richardovi III. Benedict Cumberbatch je navyše bratrancom princeznej Diany z desiateho kolena.

Za zmienku stojí skutočnosť, že kráľovná Alžbeta II. ho v roku 2015 vyznamenala za rytiera.

https://www.instagram.com/p/CRb7sDyliRn/

Benedict Cumberbatch v Tibete

Britský herec vie, ako prekvapiť. Po škole, keď to ani jeho rodina nečakala, odišiel do Tibetu.

Rok žil v budhistickom kláštore, podobne ako v Doktorovi Strangeovi, v ktorom Cumberbatch hral hlavnú rolu. Herec cítil, že takýto zážitok mu neublíži. Výmenou za pohostinnosť mníchov sa pre nich Benedikt stal učiteľom angličtiny.

https://www.instagram.com/p/CRhYPa3llSr/

Hral Sherlocka z nejakého dôvodu

Všetci poznáme postavu Sherlocka Holmesa.

Počas dejín kinematografie ho hralo veľa hercov. Ale Sherlock v podaní Benedicta Cumberbatcha sa stal jedným z najpopulárnejších. Táto postava sa vyznačuje bystrou mysľou, pozorovaním a vynaliezavosťou. Je zaujímavé, že Benedict, ktorý ho hral, ​​taktiež nie je žiaden hlúpák. Je oveľa inteligentnejší ako priemerný človek: Cumberbatchovo IQ je veľmi vysoké – 158.

Zdroj: ofigenno.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights