Jozef Banáš je proti očkovacej lotérii: ,,Lotéria nie je nič iné, len verejná korupcia.“

Jozef Banáš, slovenský prozaik, dramatik, diplomat a politik, sa na sociálnej sieti Facebook vyjadril k očkovacej lotérii. Vláda spustila prihlasovanie do lotérie minulý víkend, od kedy sa obyvatelia Slovenska rozdelili na dve skupiny. Jedna z nich lotériu podporuje a považuje ju za vhodný nástroj motivácie Slovákov k tomu, aby sa nechali zaočkovať.

Druhá skupina ju považuje za zbytočnú a myslí si, že vláda mohla investované finančné prostriedky využiť aj omnoho efektívnejšie.

Do druhej skupiny ľudí patrí aj Jozef Banáš, ktorý lotériu považuje za verejnú korupciu.

Svoju kritiku vyjadril prostredníctvom krátkeho videa na sociálnej sieti, kde okrem iného zdôraznil, že namiesto lotérie sa mala budovať prirodzená imunita Slovákov.

Lotéria je vraj zlyhaním doterajších argumentov odborníkov, ktorí prezentovali, že očkovanie je skvelou príležitosťou predísť napríklad aj tretej vlne koronavírusu.

Vláda vraj vyvoláva strach a jediným riešením v boji proti akémukoľvek vírusu je zlepšenie prirodzenej imunity:

,,Druhým argumentom je strach, ktorý do nás stále chŕlia od rána do večera. Teraz sa pristupuje k tretiemu, a to je korupcia, pretože táto lotéria nie je nič iné, len verejná korupcia. Keď zlyhá toto, potom sa pristúpi už len k násiliu.“

Zdroj: Facebook/Jozef Banáš

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Jozef Banáš je proti očkovacej lotérii: ,,Lotéria nie je nič iné, len verejná korupcia.“”