Navštívte mólo ponad hladinu Malého Dunaja. Zamilovali si ho rodiny s deťmi a turisti

Ak vyhľadávate jedinečné miesta a práve rozmýšľate kam na výlet, máme pre Vás ďalší tip.

Medzi Ivankou pri Dunaji a Malinovom v obci Zálesie postavili 120 metrov dlhé mólo. To vedie ponad hladinu Malého Dunaja. Mólo dala vybudovať samotná obec Zálesie, kde sa táto atrakcia nachádza.

Korzo Zálesie, ako sa toto miesto nazýva, ponúka krásnu prechádzku s úchvatnými výhľadmi na okolitú prírodu. Dokonca tam môžete zahliadnuť aj tamojšie vtáctvo. Do budúcnosti je naplánované aj vybudovanie oddychovej zóny s rozhlohou 4400 m².

Návštevníci sa môžu tešiť na stánky s občerstvením, detské ihrisko a nezabudlo sa ani na cyklistov či vodákov. Práve vodáci tieto miesta používali na naloďovanie ešte pred vybudovaním móla.

Mólo taktiež nadviaže na existujúce cyklotrasy a chodníky pre peších turistov.

V rámci výstavby Korza Zálesie bol vybudovaný aj amfiteáter, ktorý sa bude využívať na kultúrne podujatia. Okrem cyklistov je mólo dobre prístupne pre imobilných ľudí ale aj peších turistov s kočíkmi.

Takže ak ste z okolia Bratislavy alebo sa tam chystáte, určite nevynechajte toto miesto!

 

 

zdroj: obeczalesie.sk

zdroj titulnej foto : denisacertikova

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Navštívte mólo ponad hladinu Malého Dunaja. Zamilovali si ho rodiny s deťmi a turisti”